FOTOD ⟩ Stenbocki maja hoovis tähistati Euroopa päeva

Postimees
Copy

9. mai on Euroopa päev, rahvaste rahu, leppimise ja ühise tuleviku tähtpäev. Euroopa päeva tähistatakse traditsiooniliste üritustega üle Eesti, lisaks heisatakse ka Eesti ja Euroopa Liidu lipud.

Euroopa päeva tähistamiseks toimuvad üle Eesti erinevad sündmused ning muuhulgas avati pärastlõunal külastajatele Stenbocki maja hoov. Osaleda oli võimalik Euroopa Liidu teemalises viktoriinis ja vaadata Tallinna keskraamatukogu poolt kokku pandud raamatunäitust. Peaminister Kaja Kallas kutsus lisaks kõiki 18-aastaseid noori ühispildistamisele, et sel viisil märkida Eesti ELiga liitumise 18. aastapäeva.

Euroopa päeva puhul heiskasid Eesti lipuga koos Euroopa Liidu lipu riigikogu, Vabariigi President, Vabariigi Valitsus, riigikohus, riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, kaitseväe peastaap ja omavalitsusorganid. 

«See on päev, mil Robert Schumani deklaratsiooniga pandi paika Euroopa siiani kehtivad põhialused ja millega algas Euroopa Liidu teekond,» selgitas riigisekretär Taimar Peterkop.

Eestis ja üle Euroopa tähistakse Euroopa päeva, Euroopa integratsiooni ja Euroopa rahuprojekti algust. Heisates sel päeval Eesti lipu, näidatakse oma üksmeelt ja vankumatut soovi hoida Euroopas rahu.

«Kremli agressioon Ukraina vastu on muutnud meie kõigi ettekujutust maailmast, ning see tõestas, et rahu ei ole iseenesestmõistetav. Peame tegema kõik meist sõltuva, et hoida rahu meie peredes, meie kogukondades, kogu Eestis. Meie ühtsus on meie tugevus,» lisas riigisekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles