Marti Kuusik mõisteti väärkohtlemises lõplikult õigeks (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Endine minister Marti Kuusik mõisteti õigeks.
Endine minister Marti Kuusik mõisteti õigeks. Foto: Sander Ilvest

Riigikohtu kriminaalkolleegium jättis menetlusse võtmata prokuratuuri kassatsioonkaebuse Marti Kuusiku süüasjas, mis tähendab, et Kuusiku süü perevägivallas ei leidnud kinnitust ja EKREsse kuuluv poliitik on lõplikult õigeks mõistetud.

Riigikohus ei võtnud eile menetlusse prokuratuuri kaebust Kuusiku kriminaalasjas. Seega jõustusid maa- ja ringkonnakohtu otsused, millega Kuusik mõisteti kehalises väärkohtlemises õigeks.

«Võtan õnnitlused vastu, kuigi mina seda «pidu» ei korraldanud,» lausus Kuusik esimese emotsiooniga. «Püüan eluga edasi minna. Eks see jääb nende inimeste ja ajakirjanike südametunnistusele ja CVsse, kes selle asja algatasid. Hea veel, et pole keskaeg, vaid õiglane kohtusüsteem. See nõiajaht kestis kolm aastat, keskajal oleks kohe tuli otsa pandud.

Kolme aasta jooksul sain enda ja oma tuttavate kohta teada asju, mida ma muidu poleks saanud. Eks kogemus seegi,» jätkas ta. «Mis seal ikka: mina seda jama oma tegevusega esile ei kutsunud. Tegemist on suure ebaõiglusega minu ja minu perekonna vastu. Aga Eesti pole Ameerika. Ma ei näe mõtet kulutada kümneid ja sadu tuhandeid, et saada ebaõigluse eest mõned tuhanded kompensatsiooni.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles