Õpetajate Lehe toimetuses ärevad ajad: «Ei tea, mis saama hakkab» (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õpetajate Lehe veebiversioon. Foto on illustreeriv.
Õpetajate Lehe veebiversioon. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium andis Õpetajate Lehe tegijatele teada kavatsusest vähendada lehe järgmise aasta eelarvet 56 672 euro võrra. Nüüd on küsimus vaid selles, kas ja kuidas jätkata lehe väljaandmisega sügisel.

Õpetajate Lehe senine eelarve oli 184 000 eurot, pärast kärbet jääb lehele kasutada 127 328 eurot. Lehe peatoimetaja Heiki Raudla kinnitas Postimehele, et ministeeriumist on eelarvekärpest suuliselt teada antud. «Nüüd mõtlemegi, kuidas edasi. Teada saime sellest märtsis, et meie eelarvet kärbitakse kolmandiku võrra,» rääkis Raudla.

«Enne eelarvekärbet saime niigi nibin-nabin hakkama. Aga kui kolmandiku võrra võetakse vähemaks, siis selgelt läheb raskeks, sest kõik hinnad on tõusuteel,» ohkas Raudla ja nimetas, et tõusevad nii trüki- kui levikulud.

Praegu arutatakse toimetuses, kuidas lehega edasi minna. Kaalumisel on kõik valikud: koondamised, vaid veebiväljaanne jm. «Lugejate tagasisidest teame, et soovitakse ikka paberlehe säilitamist,» teadis Õpetajate Lehe peatoimetaja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles