Algab kandideerimine suvistesse õpilasmaleva rühmadesse

BNS
Copy
Malevasuve avamine
Malevasuve avamine Foto: Tiina Oja

Teisipäeval kell 15 avatakse Tallinna koolinoortele kandideerimine SA Õpilasmalev tänavustesse rühmadesse, kus 13–19-aastastele noortele on valikus ligikaudu 60 malevarühma.

«Pakutavad kohad täituvad alati väga kiiresti ja on hea meel näha, et võrreldes eelmise aastaga on rühmasid mõnevõrra rohkem,» ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Lisaks eraettevõtetele annavad malevarühmadele suvel tööd ka Tallinna linnaasutused, näiteks loomaed, botaanikaaed, lasteaiad, Lauluväljak ja linnaosavalitsused. 

Õpilasmaleva juhataja Ott Väli selgitas, et malevarühmad on jaotatud linnasisesteks ja linnavälisteks, millest esimesed töötavad Tallinnas ja teised üle Eesti. «Taas on kaitseministeeriumi toel toimumas ka spetsiaalselt malevaformaadile kohandatud Riigikaitse ÕM, kus noored saavad teadmisi Eesti riigikaitse, looduses hakkamasaamise, meeskonnatöö ja muu sellise kohta,» selgitas Väli.

Kuna kandideerimisel on oluline registreerimise kiirus, soovitab Väli noortel ennast selleks ette valmistada. «Tutvuda võiks nii rühmade kui ka registreerimise meelespeaga, otsida valmis sobiv rühm ja võimalikud varuvariandid. Osa rühmade puhul tuleb valmis olla ka täiendavaks kandideerimisvooruks.»

Malevarühmade nimekirja koos üksikasjadega leiab Õpilasmaleva veebilehelt.

Kõikide registreerunute andmed salvestuvad Õpilasmaleva andmebaasis. Kui juhtub, et kohe soovitud rühma ei pääsenud, siis kohtade vabanemisel võetakse kandidaadiga ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles