Terveks ravitud kajakad said taas lendama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakad veepinnal.
Kajakad veepinnal. Foto: Anett Männiste

Veebruari algul jäid tallinlastele silma kahtlaselt käituvad kajakad. Linnud lamasid jõuetult rannikul ja ei lennanud minema isegi inimeste või koerte lähenedes.

«Neid sai korjatud nii Pirita rannast, Admiraliteedi basseinist kui ka Katariina kai juurest,» rääkis Eestimaa Loomakaitse Liidu esindaja Kadri Võrel Reporteri videolõigu vahendusel. «Linnud lebasid jõuetuna kõhuli maas rannas, ei saanud lennata ega käia.»

Nii mõnelegi tiivulisele jäi see talv ka viimaseks. Suurem osa siiski taastus ja on tänaseks looduses tagasi. Viimased kõige viletsamas seisus olnud ja pikimat taastust vajanud sulelised vabastati aga Pirita rannas.

Kõigil kajakatel siiski lendamiseks jaksu veel ei jagunud. Paar lindu jäi veel rannale kakerdama. Üks tiivuline tegi aga mere kohal väikese ringi, ning laskus siis merre, et sulestikku pesta ning sinna ta jäigi.

«Tõime täna siia 11 lindu. Nendest seitse läksid ilusti lendu, ülejäänud tuleb jälle kokku korjata ja natukene veel aega anda. Küll lähevad nemad ka,» rääkis Kadri Võrel.

Kas kajakaid räsis mingi viirus või reostunud merevesi jäigi saladuseks. See pole aga loomakaitsjate suurim mure.

Õiged jamad hakkavad pihta alles märtsikuus kui Raplamaal asuv Imeloomade Selts oma uksed sulgeb. Sibelle Lee perel pole võimalik rohkem oma raha eest metsaasukaid turgutada ja sestap tõmmatakse kulukale heategevusele joon alla.

«Mis täpselt saama hakkab ei tea, aga nii palju kui liit suudab, siis üritame edasi. Katsume leida ruumid ja katsume leida inimesed, kes sellega igapäevaselt tegeleda saavad,» lootis Võrel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles