Imeravimite müüjad varastavad tuntud arstide näo ja nime (1)

Priit Pullerits
Copy
Eelmise nädala lõpus juhtus juba teist korda, mil veebis imelisi tervisetulemusi tõotava toote müüjad ja turundajad on kasutanud luba küsimata Ida-Tallinna keskhaigla südamearsti Rein Vahisalu pilti, nime ja isikuandmeid.
Eelmise nädala lõpus juhtus juba teist korda, mil veebis imelisi tervisetulemusi tõotava toote müüjad ja turundajad on kasutanud luba küsimata Ida-Tallinna keskhaigla südamearsti Rein Vahisalu pilti, nime ja isikuandmeid. Foto: Madis Veltman

Eelmise nädala lõpus levis veebis reklaam, kus pakuti müüa kõrget vererõhku kõigest kuue tunniga normaliseerivat lisandit ning mille kiire toime kinnituseks oli lisatud ka Eesti tuntud kardioloogi Rein Vahisalu soovitus. Ainult et Ida-Tallinna keskhaigla ja City tervisekliiniku südamearst Vahisalu (75) pole kunagi seda soovitust andnud.

Vahisalu ütles Postimehele, et tema nime, pilti ja talle suhu pandud teksti on läbisegi nii lisandi, lahuse kui ka ravimina esitletud HeartTonuse reklaamides kasutatud temalt selleks luba küsimata.

Reklaamid kuulutavad, et ravimtaimede ekstrakte sisaldavad HeartTonuse tilgad puhastavad isegi kõige ummistunumad veresooned sinna ladestunud igasugustest ainetest kõigest ühe-kahe nädala jooksul ning vähendavad infarkti ja insuldi riski nullini. Lisandit tutvustavates materjalides väidetakse, et HeartTonuse kohta on tehtud koguni kliinilised uuringud, mis näitavad, et pärast ravi lõppu normaliseerub südamerütm 97 protsendil juhtudest ja veresooned saavad kolesteroolist täielikult puhtaks 99 protsendil patsientidest. Südame-veresoonkonnahaigused on Eestis aga ligi poole surmade peamine põhjus.

Päev pärast seda, kui HeartTonuse müüjad või turundajad kasutasid luba küsimata Vahisalu nime ja nägu, asendasid nad tema Arnold Kotka (75) nimega, kuid jätsid alles Vahisalu kohta Vikipeediast võetud andmed. Ida-Tallinna keskhaigla kinnitas, et Kotka-nimelist arsti neil ei tööta ning see nimi on neile tundmatu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles