Eesti endine keskkonnaminister teeb Gazpromi huvides lobitööd (38)

Copy
Marko Pomerants ja Gazpromi logo.
Marko Pomerants ja Gazpromi logo. Foto: kollaaž/Remo Tõnismäe

Naftasaadusi vedavad firmad eesotsas venelaste Gazprom Neftile kuuluva ettevõttega soovivad Eesti riigilt juurde ankrualasid tankerite teenindamiseks, kütusekaupmeeste heaks teeb lobitööd endine keskkonnaminister Marko Pomerants (Isamaa) suhtekorraldusfirmast Powerhouse.

«Tegutsen erinevate Eesti punkerdusettevõtete (laevade mootorikütusega või -õlidega varustajad – toim) huvides,» andis Marko Pomerants keskkonna- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile teada juba mullu 6. oktoobril, kui aitas neljal ettevõttel koostada veenmiskirja ankrualade juurdesaamiseks ning asjaajamise lihtsustamiseks.

«Esindan jätkuvalt,» kinnitas Pomerants Postimehele. Enda sõnul on ta kursis, et juhtiv naftasaaduste punkerdaja AS Baltic Marine Bunker kuulub Gazprom Neftile. Kas eksminister peab õigeks Eesti valitsuse ees Venemaa riigiettevõtte huvisid kaitsta? «Pean õigeks Eesti mereriigi huvisid kaitsta,» vastas Marko Pomerants. «Ettevõtted, kes saavad Eestis tegutseda, peaksid saama osa mereriigi võimalustest.»

Ta rõhutas, et soovitud muudatus oleks kõigi ettevõtete, mitte ainult Gazprom Nefti huvides. «Selle eest peaks seisma Eesti riik, kas mingi omaniku ettevõtted on keelatud või mitte,» leidis Pomerants.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles