Taimekasvataja: ei julge õhtul magamagi minna, sest nii palju vaja teha

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Viljapuud.
Viljapuud. Foto: Elmo Riig

Pikalt jahedana püsinud kevad on tõmmanud veidi pidurit külmaõrnade suvelillede müügile, kuid viljapuude ja püsilillede müük käib täistuuridel. Kaua taimede ettekasvatusega tegelenud ettevõtjad kinnitavad, et nii suurt ostuhuvi nad varem kogenud pole.

Nõrga talu perenaine Krista Kukk nimetab jahedat kevadet isegi väga heaks – nii jõuab tellimusi mingilgi määral täita. „Kui nüüd järsku soojaks läheks, siis on kõigil korraga vaja ja nii oleks raske soove täita. Pragu on e-poes kaks nädalat tellimuste järjekord. Tänu sellele, et on jahe, jõuabki järje peal olla,” seletas ta. „Üle aastate selline kevad, et ei tea, kas julgebki õhtul magama minna, nii palju tööd on ees.”

Taimetellimusi on varasemate aastatega võrreldes palju rohkem. „Peab väga täpselt läbi mõtlema oma päevaplaani, see kevad on tõeline planeerimise meistriklass,” tõdes Kukk. „Tellimusi hakkas tulema juba veebruaris-märtsis ja nii ongi punn ees: ei jõua nii palju ära saata, kui uusi peale tuleb.”

Kukk näeb, et koroonaajal alguse saanud e-ostlemine aina kogub hoogu. Inimesed tahavad rahulikult arvuti taga istuda, valida ja tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles