Maaeluminister Kruuse vabastas koostöö mittesujumise tõttu kantsleri ametist (7)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron.
Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron. Foto: Konstantin Sednev

Maaeluministeeriumi kantsler Tiina Saron vabastatakse minister Urmas Kruuse (RE) ettepanekul alates reedest ametist. Põhjuseks koostöö mittesujumine.

Kuni uue kantsleri ametisse nimetamiseni täidab Saroni ülesandeid põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

«Meil on erinev nägemus ja arusaam sellest, kuidas igapäevaselt juhtida maaeluministeeriumi ja tema valitsemisala asutusi ning korraldada meeskondade tööd, kelle kanda on äärmiselt oluline roll – tagada toidujulgeolek Eestis ja edendada elu maapiirkondades,» selgitas Kruuse.

«Maaeluministeeriumile ja tema valitsemisala asutustele seatud eesmärke saab edukalt saavutada üksnes ühise eesmärgi nimel tegutsedes. Selle eelduseks on kantsleri ja ministri sarnane nägemus ja arusaam sellest, kuidas maaeluministeeriumi ja tema valitsemisala asutusi juhtida. Ma tänan kantslerit tema senise panuse eest!» lisas Kruuse.

Saron töötas kantslerina 2020. aastast, kui asendas Illar Lemettit, kes pidi lahkuma minister Mart Järviku (EKRE) skandaaliga seotud asjaolude tõttu.

Lemetti vallandati maaeluministeeriumi kantsleri kohalt, sest ta pöördus riigisekretär Taimar Peterkopi soovitusel Järviku nõuniku Urmas Arumäe võimalike korruptsioonikahtluste pärast prokuratuuri poole. Selle peale otsustas valitsus tollase maaeluministri Järviku ettepanekul vabastada kantsler Lemetti koostöö mittelaabumise tõttu ametist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles