Koolijuhid ja -psühholoogid: ministeeriumi tegutsemine kiirtestide hankega oli ainuõige (1)

Postimees
Copy
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna
Haridus- ja teadusminister Liina Kersna Foto: Sander Ilvest

Eesti Koolijuhtide Ühenduse juhatus ja Eesti Koolipsühholoogide Ühingu juhatus saatsid ühispöördumise, millega avaldasid toetust minister Liina Kersna sügisesele tegutsemisele koolidesse kiirtestide hankimisel.

Eesti Koolijuhtide Ühenduse saadetud pressiteates sõnatakse, et neile teeb muret toon, mille on võtnud arutelu koolidesse hangitud kiirtestide hanke üle.

«Leiame, et haridus- ja teadusministeeriumi tõhus tegutsemine ja otsus koolidele sügisel kiirteste hankida oli ainuõige. Tänu sellele saime koolid hoida avatuna,» kirjutatakse kahe organisatsiooni ühispöördumises.

«Rõhutame, et kiirtestide soetamine oli tollases olukorras kiire hädavajadus, mis aitas leida nakatunuid ning hoida ära nakkuskoldeid. Alternatiiv oleks olnud sulgeda lausaliselt koole, mis oleks olnud vale otsus. Meil oli varasem lausalise distantsõppe kogemus, mil terved lapsed ei saanud koolis õppida, sest polnud testimisvõimalust. Nägime, et distantsõpe mõjus halvasti koolipere liikmete vaimsele heaolule ning tekitas probleeme paljude õpilaste õppimises ning sotsiaalses hakkamasaamises.»

Veel lisatakse, et minister koos oma meeskonnaga, kuhu oli kaasatud ka koolijuhtide ühenduse juhatus, tegi otsuse võtta risk ja hoida koolid avatuna.

«Toimus ülikiire tegutsemine ja koolid said kontaktõppel jätkata. Saame koolis, haridussüsteemis ning kogu riigis iga päev targemaks, kuidas kriisisituatsioonides hakkama saada,» lisasid koolijuhid ja koolipsühholoogid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles