Korvpallurid on koduvõiduga finaalidest sammu kaugusel

Lenel Karu
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits (mustas) ja TalTech kohtuvad täna otsustavas mängus, mille tulemusel tartlased võivad finaali pääseda.  
Tartu Ülikool Maks & Moorits (mustas) ja TalTech kohtuvad täna otsustavas mängus, mille tulemusel tartlased võivad finaali pääseda.  Foto: Diana Jesin/TÜASK

Korvpalli meistriliiga poolfinaalseerias võõrustas Tartu Ülikool Maks & Moorits kolmapäeval kodusaalis TalTech/Optibeti ning alistas tallinlased 77:62. See tähendab, et kui tartlased täna õhtul kolmanda kohtumise võidavad, on meeskond finaali pääsenud. Kui aga võidab TalTech, saab otsustavaks pühapäevane mäng Tartus.

Kolmapäeval kontrollis Tartu võistkond mängu alates teisest veerandist ning kohtumisel kogus enim punkte (32) Tartu meeskonna leegionär Braxton Huggins. Kui eelmisel nädalal tegi kodupublik tänavuse hooaja rekordi, sest vaatama kogunes 900 silmapaari, siis nüüd oli kohal suisa 1100 korvpallifänni.

Avaveerandil näitasid TalTechi mängijad head häälestust ja said mõne minutiga kätte kaheksapunktise alg­edu, kuid suuresti tänu Hugginsile vähenes tartlaste kaotus esimese veerandi lõpuks viiele punktile.

Teisest veerandist saatis kodumeeskonda edu, olulist rolli mängis ka teine leegionär Emmanuel Wembi oma kiire spurdiga, mille tulemusena oli tartlastel poolajaks 44:32 edu. Kolmandal ja viimasel veerandil suutis Tartu meeskond edu hoida.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs kiitis meeskonna kaitset. «Kohtunikud lasid täna mängida füüsilist play-off’ide korvpalli. Mentaalne pool, meeskonnavaim ja lauavõitlus on sellistes mängudes tähtis,» selgitas ta.

Mazurs lisas, et tartlased suutsid teisel poolajal oma korvi blokkidega hästi kaitsta, mis oligi edu alus. «Suutsime hästi viskava meeskonna hoida 62 punkti peal, see tähendabki, et tegime kaitses head tööd,» ütles ta.

Korvpalli meistriliigas mängitakse kolme võiduni ning täna kell 18 peetakse kohtumine Tallinna tehnikaülikooli spordihoones. Poolfinaalide teises paaris juhib praegu Kalev/Cramo mängudega 2:0 Pärnu Sadama vastu.

Parima tulemusega Tartu mängijad

  • Braxton Huggins – viis kaugviset, teenis üleplatsimehena 32 punkti
  • Emmanuel Wembi – 10 punkti, üheksa lauapalli
  • Märt Rosenthal ja Adomas Drungilas – 11 punkti
Allikas: Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles