NÄDALA TAUST Kohus ei lubanud sohiga randa ehitatud villasid seadustada (7)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Ärimehele Anatoli Kanajevile kuuluv maja Jõelähtme vallas Haapse külas.
Ärimehele Anatoli Kanajevile kuuluv maja Jõelähtme vallas Haapse külas. Foto: Mihkel Maripuu

Värske kohtuotsus paljastab, mis võis ajendada riigikogulasi talvel randade täisehitamise seaduseelnõu letti lööma: Tallinna külje all asuv Jõelähtme vald soovib seadustada omal ajal sohiga randa ehitatud villasid, milleks tuleb ehituskeeluvööndit kitsendada nii paljudes kohtades, et keskkonnaamet ja nüüd ka halduskohus panid käe ette.

«Kaebame otsuse kindlasti edasi, see teema vajab lõpuni vaidlemist,» ütles Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja (RE) Tallinna halduskohtu otsuse peale, mis andis õiguse keskkonnaametile. «Mida nende hoonetega siis teha?»

Jutt käib ärimees Anatoli Kanajevi ja endise vandeadvokaadi Viktor Kaasiku aastaid tagasi seadusvastaselt randa ehitatud villadest (mis pääsesid lammutamisest kohtuotsusega, sest vald oli seadust eirates neile ehitusloa välja andnud), advokaat Üllar Talviste abikaasa Mai rannamajast-paadikuurist ja veel mitme tuntud inimese ehitisest. Mõnd ebaseaduslikku hoonet nõustus keskkonnaamet seadustama ehituskeeluvööndit vähendades, kuid mitte enam neid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles