Kaitseliit muretseb oma iseseisvuse pärast (10)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kaitseminister Kalle Laaneti (paremal) sõnul puudub Kaitseliidu keskkogul ministri otsuste üle vetoõigus. Riho Ühtegi sellega ei nõustu.
Kaitseminister Kalle Laaneti (paremal) sõnul puudub Kaitseliidu keskkogul ministri otsuste üle vetoõigus. Riho Ühtegi sellega ei nõustu. Foto: Kollaaž/Madis Veltman

Kaitseministeeriumi ja Kaitseliidu vahel käib taas suuremat sorti hõõrumine. Ajendiks kaitseministeeriumi suurejooneline kampaania oma vastutusala töö tõhustamiseks.

Kaitseministeerium koos valitsemisalaga on Eesti üks suuremaid tööandjaid ja mullu ametisse asunud kantslerit Kusti Salmi on varem ka meediaveergudel korduvalt iseloomustatud kui mänedžerlikku liidrit, kes juhib riigiasutust nagu eraettevõtet.

Ministeeriumi tuulutusprotsessi käigus on tabanud loomulikud kaod ka personali – näiteks on välja vahetatud märkimisväärne osa asekantsleritest, märtsis lahkus ootamatult ametist kaitseressursside ameti juht Marlen Piskunov.

Kaitseliiduga ollakse aga raksus hoopis teisel põhjusel, mis samuti ministeeriumi tegevusala tõhustamisega seotud: tugiteenuste konsolideerimine ehk ühtne juhtimine, mis hõlmaks kõiki mittesõjalisi tegevusi nagu hanked, taristu jm.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles