Zelenskõi: Ukraina valmistub Venemaa uuteks rünnakukatseteks Donbassis

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: UKRANIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas pühapäevaõhtuses videopöördumises, et riik valmistub uuteks Venemaa rünnakukatseteks Donbassis, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

«Valmistume Venemaa uuteks katseteks Donbassis kuidagi edasi liikuda ja mingitki edu saavutada. Okupandid ei taha ikka veel tunnistada, et nad on ummikseisus ja nende »erioperatsioon« on juba pankrotti läinud,» rääkis president.

«Kuid kindlasti tuleb aeg, mil Ukraina rahvas surub sissetungijatele nii tugevasti peale, et nad reaalsuse täielikult ära tunnevad,» rõhutas president.

President lisas, et see juhtub olenemata sellest, kuidas iganes okupandid oma «võimu» Hersonis, Mariupolis ning Aasovi mere ja Donbassi okupeeritud piirkondades kujutavad või oma propaganda jaoks välja mängivad.

«Nende viibimine seal on ajutine. Ukraina lipp, Ukraina seadused, Ukraina elu jäävad alles,» toonitas Zelenskõi.

President võttis pöördumises sõna ka Venemaa vastu suunatud sanktsioonide teemal. Zelenskõi sõnul peavad Ukraina partnerid iganädalaselt langetama otsuseid, mis piiravad Venemaa sidemeid maailmaga.

«Sel nädalal toimub palju rahvusvahelist tegevust, milles ma osalen. Võtmeks on relvad ja rahaline toetus Ukrainale ja uued sanktsioonid Venemaale. Rahandus ei ole mitte ainult stabiilsuse hoidmine, vaid ka Venemaa hävitatu taastamise alustamine,» märkis riigipea.

«Ühtlasi on vaja, et partnerid võtaksid vastu iganädalasi otsuseid, mis piiravad Venemaa sidemeid maailmaga. Okupandid peavad tundma, kuidas sõda nende jaoks pidevalt aina kallimaks muutub. Tunnetama seda kogu aeg,» lisas Zelenskõi.

Presidendi sõnul on prioriteediks naftaembargo.

«Ükskõik, kuidas Moskva üritab seda otsust nurjata, kuid Euroopa Venemaa energiaressurssidest sõltuvuse aeg hakkab läbi saama. Ja seda ei saa muuta,» rääkis president.

Zelenskõi hinnangul on äärmiselt tähtis ka maailma tähelepanu sõjal hoidmisel.

«Informatsioon meie vajaduste kohta peaks olema kõigi meile oluliste riikide uudistes. See peaks olema seal kogu aeg ja iga päev,» rõhutas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles