Kriisid pärssisid Kuressaare noortekeskuse sularahatehingute uurimist

BNS
Copy
Upal asuva Kooli tee rekonstrueerimine läks kaks korda kallimaks, kui algselt planeeritud. Algselt pidi see maksma 36 600 eurot, kuid lõppmaksumuseks kujunes 72 000 eurot.
Upal asuva Kooli tee rekonstrueerimine läks kaks korda kallimaks, kui algselt planeeritud. Algselt pidi see maksma 36 600 eurot, kuid lõppmaksumuseks kujunes 72 000 eurot. Foto: Arvo Meeks

Politsei ei ole ligi kaks ja pool aastat kestva uurimise käigus jõudnud lõpule Kuressaare noortekeskuse sularahatehingute kohta 2020. aastal alustatud kriminaalasjaga.

«Kriminaalasi on veel kohtueelses menetluses. Uurimise käigus on üle kuulatud 70 tunnistajat, mis on väga mahukas töö, kuid kahtlustust kuriteo toimepanemises ei ole praegu kellelegi esitatud,» ütles BNSile prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius.

Tema sõnul on uurimise kiirust pärssinud ka koroonapandeemiast ning Ukraina sõjapõgenikest tingitud kriisid, sest politsei on nende lahendamisse suunanud palju võimekusest.

Politsei alustas Kuressaare avatud noortekeskuse Noortejaam sularahatehingute uurimise kohta kriminaalmenetlust 2020. aasta jaanuaris, kui Noortejaama juhataja Anneli Meisterson esitas koostöös Saaremaa vallaga politseile avalduse, et uuritaks noortekeskuses toimunud sularahatehinguid, tuvastamaks, kas on toime pandud õigusrikkumisi.

Ajal, mil politsei uurimist alustas, oli Saaremaa vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Boris Lehtjärv.

«Järelikult toonane revisjonikomisjon tegi head tööd, kui kriminaalasi on nii mahukas,» ütles Lehtjärv, kes praegu on revisjonikomisjoni aseesimees. «Kui asja uuritakse, siis järelikult on alust ja esinevad vastandlikud ütlused,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles