Ukrainas sõdiv Eesti vabatahtlik: ma kaitsen siin ka Eestit

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlik Ardi. Peaaegu kogu oma varustuse, mille hulka kuulusid ka öövaatlusseadmed, sihikud, satelliittelefon ja droon, võttis ta ise Eestist kaasa. Automaadi M-4 sai ta Ukraina armeelt.

 
Vabatahtlik Ardi. Peaaegu kogu oma varustuse, mille hulka kuulusid ka öövaatlusseadmed, sihikud, satelliittelefon ja droon, võttis ta ise Eestist kaasa. Automaadi M-4 sai ta Ukraina armeelt.  Foto: Dmitri Kotjuh

Venelased üldiselt lidusid siit kiiresti, erilisi lahinguid meil nendega polnud – nii räägib 34-aastane habetunud Ukraina sõdur oma vägede edukast pealetungist Harkivi oblasti kirdenurgas, kus Vene armee on tänaseks taandunud üle Siverski Donetsi jõe.

Sõdur räägib lahingutest eesti keeles, mida ta pole saanud kellegagi praktiseerida juba kaks kuud. Sellest ajast saadik, kui ta ühines Ukraina armee rahvusvahelise leegioniga (lühidalt: võõrleegion).

Raplamaal elav Ardi on üks vähemalt neljast Eesti kodanikust, kes Postimehe teada võitlevad praegu sõjas Ukraina armee võõrleegionis Vene vallutajate vastu. Ardiga samas üksuses on näiteks jaoülemaks Pärnust pärit vene poiss, kes töötas varem Eesti politseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles