ANALÜÜS ⟩ Keegi ei astu sammu tagasi: perehüvitiste vastasseis võimuliidus marineerib edasi (4)

Copy
Peaminister Kaja Kallas (RE) on pettunud, et Keskerakond ei ole nõus head tahet üles näitama ja mingitki järeleandmist tegema.
Peaminister Kaja Kallas (RE) on pettunud, et Keskerakond ei ole nõus head tahet üles näitama ja mingitki järeleandmist tegema. Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (RE) ja riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) ei jõudnud eile kokkuleppele, kuidas Keskerakonna avantüristliku perehüvitiste eelnõu tõttu tekkinud valitsuskriisi lahendada.

Kuigi võimupartnerite meeleolud ei ole enam nii väga üksteist süüdistavad, ei ole keegi nõus hoiakutes tagasi tõmbama. Motivatsiooni koalitsioonipartnerile vastu tulla ei paista kuskilt, sest see tähendaks oma näo kaotamist. Hääled on läinud viisakamaks, aga positsioonid pole muutunud.

«Me palusime aega arutada, aga seda aega koalitsioonipartner meile ei anna. Palusime, et näidataks head tahet. Praegu on soov ligi 300 miljonit maksumaksja raha panna kinni,» rääkis Kallas pärast koalitsiooninõukogu. Tema sõnul pole aga Keskerakond head tahet üles näidanud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles