Keskerakonna ministrid läksid merereostajate teemal karvupidi kokku (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Foto: Pm

Keskkonnaministeerium teatas täna, et on valmis võtma kogu merenduse valdkonna enda koordineerida, kui selle aluseks on valitsuse selge otsus ja kaasa antakse eelarve, ministeeriumiga merereostajate teemal piike murdnud majandus- ja kommunikatsiooniministri Taavi Aasa (KE) hinnangul oleks see hüpe ühest äärmusest teise.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et keskkonnaministeerium soovib sokutada kohustuse tegeleda merereostajatega ankrualadel täielikult majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM), kelle ametnike hinnangul ei kannata ettepanek kriitikat. «Sama hästi võiks MKM hakata raiemahtudega tegelema, sest see on majandustegevus,» leidis MKMi meremajanduse asekantsler Kaupo Läänerand. «Lõppkokkuvõttes selle jaoks meil ongi erinevad ministeeriumid, erinevad pädevused, eriti ametites.»

«Keskkonnaministeerium on valmis võtma kogu merenduse valdkonna enda koordineerida, et kõigil osapooltel oleks selles küsimuses lõplik selgus,» teatas keskkonnaminister Erki Savisaar (KE) täna sotsiaalmeedias ja pressiteate vahendusel. «Vastutust kogu merenduse valdkonna eest ei saa Keskkonnaministeeriumile sokutada ajakirjanduse kaudu, vaid see saab üle tulla koos valitsuse selge otsuse ja eelarvega.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles