Mart Luik taandub poliitikast täielikult (1)

BNS
Copy
Mart Luik
Mart Luik Foto: Konstantin Sednev

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuses tööd alustava Mart Luige sõnul taandub ta nüüd poliitikast täielikult.

Luik märkis, et kuigi tal oli praegugi põnevaid väljakutseid pakkuv Tallinna ettevõtlusdirektori amet, siis süda kutsus ikka tagasi meediasse, kus ta on olnud tegev enamuse oma elust. «Aitäh Eesti Ringhäälingunõukogule ja Erik Roosele usalduse eest! Tiina Kaalep, Joel Sarv, Toomas Luhats, kõik tulevased kolleegid, ootan põnevusega meie koostööd,» viitas Luik sotsiaalmeedia postituses oma uutele kolleegidele ERRi juhatuses.

Luik tänas Tallinna linnavalitsuse ja strateegiakeskuse kolleege. «Päevapoliitikast astusin kõrvale möödunud aasta kevadel, aga ERRi juhatuse liikmena taandun poliitikast täielikult. Sõbrad ja võitluskaaslased Isamaa erakonna ridades, oli see alles sõit!» lisas Luik.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu kinnitas teisipäeval toimunud koosolekul ERRi juhatuse koosseisu järgmiseks viieks aastaks. Juhatuse esimehe Erik Roose ettepanekul nimetas nõukogu ERRi juhatuse liikmeteks Tiina Kaalepi, Toomas Luhatsi, Mart Luige ja Joel Sarve.

«Rahvusringhäälingut ja juhatust ootab eest töörohke periood ERRi missiooni elluviimisel. Lahendamist vajavad nii eelarvelised küsimused kui ka toimepidavuse tagamine. Kõige selle juures on oluline hoida silme ees ülesannet pakkuda jätkuvalt kõige kvaliteetsemat, mõjukamat ja usaldusväärsemat eestikeelset ajakirjanduslikku sisu maailmas,» märkis Erik Roose. «Lahkuv juhtkond on teinud suurepärast tööd ja toonud rahvusringhäälingu auditooriuminumbrid rekordtasemetele, mille eest tuleb kõiki siiralt tunnustada.»

Ta lisas, et kõik uude juhatusse nimetatud inimesed on laiapõhjalise meediakogemusega, sealhulgas on neil kõikidel varasem tööalane kokkupuude ERRiga.

Tiina Kaalep on pikaajalise ajakirjandusliku ja meediajuhi kogemusega, sealhulgas kuulus ta Eesti Rahvusringhäälingu juhatusse aastatel 2009–2012.

Toomas Luhats töötab praegu rahvusringhäälingu hanketoimetuse ja voogedastusprogrammi Jupiter juhatajana, enne seda tegutses ta juhtivatel kohtadel erasektoris.

Mart Luik on juhtinud mitme meediaorganisatsiooni tööd, aastatel 2012–2017 kuulus ta ERRi nõukokku.

Joel Sarv on jätkav juhatuse liige.

ERRi uue juhatuse ametiaeg algab 1. juunil. Vastavalt Eesti Rahvusringhäälingu seadusele nimetatakse juhatus ametisse viieks aastaks.

Teisipäeval toimunud koosolekul valis nõukogu enda seast ka nõukogu esimehe. Esimehe kohal jätkab Rein Veidemann.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles