Isamaa ei välista Novikovi ja Klandorfi umbusaldamist

Postimees
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Madis Veltman

Neljapäevasel Tallinna linnavolikogu istungil algatab Isamaa fraktsioon eelnõu nimetamiskomitee moodustamiseks, et tagada linna sihtasutuste ja äriühingute aus ja läbipaistev juhtimine. Isamaa fraktsiooni esimehe Urmas Reinsalu sõnul ei ole välistatud ka Kalle Klandorfi ja Andrei Novikovi umbusaldamine.

Isamaa teatel tuli kolmapäeval ajakirjanduse vahendusel ilmsiks, et Tallinna maksumaksjad on pidanud kümnete tuhandete eurode eest kinni maksma Tallinna Linnatranspordi AS-i juhtide õpingud. Isamaa fraktsiooni juhi Urmas Reinsalu sõnul on otsus Deniss Boroditš ja Otto Popel lahti lasta õige, kuid probleem peitub palju sügavamal. «Nende Tallinna linnakodanikele kahjulike lepingute sõlmjaks oli toonane TLT AS-i nõukogu esimees keskerakondlane Kalle Klandorf. Otsus Boroditš tööle võtta oli aga ennekõike poliitiline – sellega ostis Keskerakond volikogus ühe reformierakondlase enda ridadesse. «See on järjekordne näide keskerakondlikust läbipaistmatust linnajuhtimisest, mille ainus eesmärk on erakonna toiduahela üles ehitamine», rääkis Reinsalu.

«Selliste kuritarvitamiste vältimiseks teeme ettepaneku moodustada Tallinnas sarnaselt riigile nimetamiskomitee, mis teeb linnavalitsusele ettepaneku linna äriühingute ja sihtasutuste nõukogude liikmete valimiseks,» ütles ta.

Isamaa teatel nägi 2019. aastal valminud Tallinna korruptsioonivastase strateegia raport ette, luua linna äriühingute ja sihtasutuste nõukogude liikmete valimiseks sõltumatu komitee, mille pädevuses oleks ka ettepanekute tegemine nõukogu liikmetele tasumäärade ja juhatuse palgatingimuste kohta.

Isamaa tõi enne 2021. aasta kohalikke valimisi välja, et Keskerakonna nimekirjas kandideerib Tallinna Linnavolikokku 338 inimest, kellest ligi 100 isikut on linna või linnaasutuste juhtivametnikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles