Tallinna linnavalitsus sai ülesande edendada eesti keele õpet vene koolides (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Eduard Toman
Eduard Toman Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige Eduard Toman (Keskerakond) andis volikogu tänasel istungil üle eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks suurendada eesti keele tundide arvu vene õppekeelega koolides.

«Vene õppekeelega koolides on esimeses kooliastmes ehk esimeses, teises ja kolmandas klassis kaks eesti keele tundi nädalas. Ühiskonna ootused muukeelsete inimeste riigikeele valdamise suhtes on ülimalt kõrged ja selle tõttu on vaja tagada kõigile muukeelsetele lastele üks eesti keele tund igal koolipäeval ehk viis korda nädalas. Alles siis võime oodata häid tulemusi,» rääkis Toman volikogu istungil.

Eesti keele tundide mahu suurendamine on tema sõnul võimalik vaid siis, kui riik koostöös kohalike omavalitsustega suudab tagada õpetajate järelkasvu. «Linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni 27. aprilli koosolekul jõudsid komisjoni liikmed üksmeelsele otsusele, et praegu kehtiv õppekava norm, mille järgi õpetatakse eesti keelt teise keelena esimeses, teises ja kolmandas klassis kaks tundi nädalas, ei ole piisav. Oleks vaja, et eesti keele õpe toimuks esimeses kooliastmes iga päev ehk viis korda nädalas,» ütles Toman.

Ta andis haridus- ja kultuurikomisjoni esindajana üle eelnõu «Ülesande andmine Tallinna linnavalitsusele eesti keele õpetamise edendamiseks».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles