Perehüvitise muutmise eelnõu hoiab koalitsiooni suhted segasena

Postimees
Copy
Kolmapäeval hääletas riigikogu neli usaldusküsimusega eelnõu läbi, kuid valitsuse laialimineku oht säilib. Pildil Reformierakonna peaminister Kaja Kallas (paremal) ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.
Kolmapäeval hääletas riigikogu neli usaldusküsimusega eelnõu läbi, kuid valitsuse laialimineku oht säilib. Pildil Reformierakonna peaminister Kaja Kallas (paremal) ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna ja kolme opositsioonierakonna esitatud perehüvitise tõstmise eelnõu, millega Reformierakond praegusel kujul nõus pole, tuleb riigikogus esimesele lugemisele 30. mail. Kui vahepeal omavahel kompromisse ei sõlmita, ähvardab eelnõu valitsusele saatuslikuks saada.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid ütles, et poliitikas peab olema alati kõigeks valmis ning iga hinna eest võimul olemine ei saa olla eesmärk. Ta lisas, et neile on oluline, et eelnõu läbi läheks, ja et riske nad aduvad.

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul ei kõlba sellisel kujul valimatult raha viskamine kuhugi ning pole ka riigile jõukohane. «Puhtrahanduslikult ja sotsiaalselt on see täielik idiootsus,» ütles Ligi eelnõu kohta. «Arvan, et pole enam valitsust sellisel kujul, kus tehakse koostööd ja esitatakse asju ühise pingutusena.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles