Tankitõrjeraketisüsteem SPIKE LR tagab Eesti kaitseväele pikamaa tankitõrjevõimekuse, luues nii 1. ja 2. jalaväebrigaadile tankitõrje sügavuse.

See tähendab, et on võimalik üles ehitada kihilist tankitõrje tulesüsteemi, kus lahingute eesmises alas mõjutavad vastase soomustehnikat eelkõige lühimaa tankitõrjerelvad (tankitõrjegranaadiheitja Carl Gustaf ja ühekordne tankitõrjelask C-90 Instalaza), seejärel keskmaa tankitõrjeraketisüsteemid Javelin, mille laskekaugus on kuni 2,5 kilomeetrit, ning kaitse sügavusest pikamaa tankitõrjeraketisüsteemid SPIKE LR.

SPIKE LR ulatub hävitama vastase soomust kuni nelja kilomeetri kauguselt LR1 rakettidega ning käesoleva aasta lõpus kaitseväe relvastusse lisanduvate LR2 rakettidega juba kuni 5,5 km kauguselt. SPIKE LR2 rakettide kasutusele võtmisega suureneb samuti märgatavalt tõenäosus tabada sihtmärke BLOS-laskemeetodit (beyond line of sight) kasutades. Väga oluline on rakettide SPIKE LR puhul esile tuua seda, et raketti saab juhtida ja suunata lennu ajal (lase-vaatle-korrigeeri võime).

Kommentaarid
Copy