Aas: toetused tulevad ka järgmisel talvel, aga selleks vajame teist lisaeelarvet

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul tulevad toetused ka järgmisel talvel, hinnanguliselt võiks selleks kuluda kuni 300 miljonit eurot. 

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas rääkis, et kindlasti tulevad toetused ka järgmisel talvel, kuna pole ühtegi märki, et hinnad hakkaksid langema. Ta lausus, et ilmselt jäävad nii kütuse kui energia hinnad samale tasemele, mis tähendab, et rakendada tuleks samasuguseid toetusmeetmeid, nagu olid sellel talvel. «Kindlasti tulevad üldmeetmed, mis rakenduvad kõigile otse läbi energiamüügi ettevõtete. Väga suures hädas olevatele inimestele peaksid olema ka personaaltoetused, nii nagu need olid ka möödunud talvel.»

Aasa hinnangul võiks selleks kuluda kuni 300 miljonit eurot ja tõenäoliselt on seetõttu vaja teist lisaeelarvet. «Meie ettepanek oli, et see raha oleks kohe lisaeelarvesse pandud, paraku see nii ei läinud, sest partneritega ei saavutatud kokkulepet,» rääkis Aas, lisades, et ega nüüd teist teed ei ole, kui hakata selle üle uuesti koalitsioonipartneriga kauplema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles