GALERII Boroditši toetajad tulid bussiliikluse aastapäevale meelt avaldama (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Foto: Rauno Liivand

Tänasel Tallinna bussiliikluse 100. aastapäeval oli Vabaduse väljakul lisaks uunikumbussidele ja ansamblilavale märgata ka TLT endise juhi Deniss Boroditši toetajaid. 

Bussiliikluse aastapäeva puhuks olid platsile koondatud arvukad uunikumbussid, retro-maitsete- ja lasteala. Meelt lahutasid ansambel Regatt ning Ivan Orav. Samas kogunesid sinna ka hiljuti kinga saanud Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) juhi Deniss Boroditši toetajad.

Linnapea Mihhail Kõlvart (KE) otsustas Boroditšiga koostöö lõpetada peale seda, kui selgus, et transpordijuht on maksumaksjate tuhandete eurode eest käinud välismaal õppimas. Koos temaga lahkub ametist ka Otto Popel.

Vabaduse väljakule kogunenud inimeste seas oligi täna ka neid, kes väljendasid oma sümpaatiat Boroditši vastu.

Tallinna Buss 100

Vabaduse väljakule oli bussiajaloo illustreerimiseks loodud ajatelg, kus leidsid oma koha erinevate ajastute bussid. Uunikumbusse ja kaasaegsemaid sõidukeid oli platsile toodud lausa 19, nende seast leidis näiteks nostalgilise Ikaruse ja AS Tallinna Linnatranspordi töötajate taastatud haruldusbussi LiAZi.

Lisaks astusid üles spetsiaalselt pidupäevaks loodud kavadega ansambel Regatt ning bussiajalugu meenutav Ivan Orav. Ajastuhõngu aitasid luua legendaarsed retromaitsed ning pisiperele pakkus rõõmu mänguline lasteala.

Perepäeva puhuks loodi ka viis eriliini, mis tõid huvilisi Vabaduse väljakule pealinna eri otstest. Lisaks TLT uuele koolibussile ning haagisbussile sõitsid eriliinidel ka Tartu, Pärnu ning Narva linnaliinibussid. Liinide vastu oli huvi suur ning pidulisi sõitis nii Vabaduse väljakule kui tagasi kodukanti rohkelt.

Uunikumbussid tegid huvilistele piduliku paraadsõidu ümber Tallinna vanalinna.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles