INTERVJUU ⟩ Puutüved pelletiks – euroametniku süda murdub, keskkonnaminister kiidab taevani (4)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Erki Savisaar väitis, et mida vähem metsa majandada, st raiuda, seda väiksem on metsa süsinikusidumine, kuigi keskkonnaministeeriumi tellitud vastav (LULUCF) uuring näitas, et CO₂ sidumise euroeesmärkide saavutamiseks tuleks metsa just kolmandiku võrra vähem raiuda.
Erki Savisaar väitis, et mida vähem metsa majandada, st raiuda, seda väiksem on metsa süsinikusidumine, kuigi keskkonnaministeeriumi tellitud vastav (LULUCF) uuring näitas, et CO₂ sidumise euroeesmärkide saavutamiseks tuleks metsa just kolmandiku võrra vähem raiuda. Foto: Madis Veltman

Euroopa Komisjoni rohepöörde eest vastutava asepresidendi Frans Timmermansi reedene lause «mu süda murdub, kui näen, kuidas Eestis tehakse tervetest puudest väikeseid pelleteid» ärritas puidutööstureid. Keskkonnaminister Erki Savisaar (KE), kelle ülesanne on keskkonnakaitse ja Euroopa Liidu kliimaeesmärkide saavutamine, nimetas seepeale Eesti puidutööstust maailma parimaks. Küll möönis minister tööstuslobistide käest valeinfoga vastu pükse saamist ja vajadust infot kontrollida.

Olete metsamajandajate ja -töösturitega korduvalt kohtunud, käisite hiljuti koos metsa istutamas. Milline on Eesti puidutööstuse seis?

Meie tööstus on parim põhjalas, mis muudab selle ka parimaks maailmas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles