Mitte isegi kokkuhoiuks: suurõppusel osalevad riigikaitsjad mässivad toidukausi enne söömist kilekotti (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuvatõmmis uudisloost «AK. Nädal uuris suurõppusel osalejate tagalaelu»
Kuvatõmmis uudisloost «AK. Nädal uuris suurõppusel osalejate tagalaelu» Foto: Kuvatõmmis videost

Eilne «AK Nädal» näitas episoode, kus suurõppusel Siil osalevad riigikaitsjad sõid metsas toitu kilekoti sisse mässitud toidukaussidest. Miks nii?  

Õppuse pressiesindaja selgitas, et taldrikud ja toidukausid on mähitud kilekoti sisse hügieeni kaalutlustel. 

«Mitu nädalat metsas olles pole võimalik nõusid sooja veega pesta ja bakterid ei hävine külma veega, seega on hügieenilisem kasutada nõudes kilekotte, mis seejärel kokku korjatakse,» selgitati kaitseväest. 

«Jäätmetekke vältimisega ja prügi hulga vähendamisega tegeletakse kaitseväes tõsiselt,» lausuti kaitseväest. Märgiti ära ka, et 2017. aastast on kasutusel kaitseväe keskkonnakäsiraamat, mille lasi koostada riigi kaitseinvesteeringute keskus ja milles terve peatükk keskendub jäätmekäitluse korraldamisele, jäätmete liigitamisele, jäätmetekke vältimisele, jäätmete kogumisele, sortimisele ja veole.

«Kilekottide teemale väga head lahendust ei ole, aga kaitsevägi ja RKIK tegelevad parema lahenduse otsimisega,» tõdeti pressiosakonnast. 

Praegu korjatakse kasutatud kilekotid kokku ja käideldakse vastavalt nõuetele. «Korduvkasutus poleks antud juhul toimiv lahendus. Ka poleks lahenduseks biolagunevate kilekottide või ühekordselt kasutatavate nõude kasutamine, sest prügi hulk sellest ei väheneks,» lisati kaitseväest. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles