Eesti seab ainsa Balti riigina geidele vereandmisel piiranguid (8)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Ka Eesti LGBT Ühing leiab, et igal juhul tuleb vältida diskrimineerimist, toetuda kaasaegsele teadusele, kehtestada vaid selliseid piiranguid, mis on põhjendatud, läbipaistvad ja proportsionaalsed ning võimalusel hinnata riskikäitumist individuaalselt ja sooneutraalselt.
Ka Eesti LGBT Ühing leiab, et igal juhul tuleb vältida diskrimineerimist, toetuda kaasaegsele teadusele, kehtestada vaid selliseid piiranguid, mis on põhjendatud, läbipaistvad ja proportsionaalsed ning võimalusel hinnata riskikäitumist individuaalselt ja sooneutraalselt. Foto: Sille Annuk

Kui teistes Balti riikides saavad homoseksuaalsed inimesed olla veredoonoriks ilma igasuguste piiranguteta,  siis Eestis otsustati lubada teise mehega seksinud meestel senise aastase vahe asemel verd anda neli kuud pärast vahekorda – ja seegi jätab õhku mitu küsimust. 

«Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERHi) verekeskus ei luba minul verd anda, kui mul on püsiv seksuaalne suhe teise mehega. PERH piirab valimatult kõikide meestega seksivate meeste (MSM) veredoonorlust, lubades neil verd anda alles nelja kuu möödudes viimasest seksuaalsest kontaktist teise mehega. Seda sõltumata sellest, milline on konkreetse inimese riskikäitumine.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles