FOTOD ⟩ Ratas on esimene Karabahhi piirkonda külastanud parlamendi esimees

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Riigikogu esimees Jüri Ratas (KE) sõitis paaripäevasele visiidile Aserbaidžaani. «Kohtumisel Aserbaidžaani presidendi Ilham Alijeviga keskendusime eilsele Shusha külastusele,» kirjutas Ratas sotsiaalmeedias. 

«Sain teada ka huvitava fakti – presidendi sõnul olen esimene Karabahhi piirkonda külastanud parlamendi esimees. Veel kirjeldas Aserbaidžaani president ajalooliste probleemide kompleksset tausta ja Karabahhi taastamisplaane,» lausus Ratas. 

Lisaks räägiti kohtumisel kahepoolsetest suhetest ja võimalikust koostööst nii IT, transpordi kui keskkonnakaitse vallas ning räägiti Euroopa Liidu energiajulgeoleku eesseisvatest väljakutsetest ja Aserbaidžaani võimalikust osalusest lahenduste leidmisel.

«Seejärel suundusin kohtumisele välisminister Jeyhun Bayramoviga, et saada detailne ülevaade Karabahhi konflikti kujunemisest ja rahuläbirääkimiste perspektiivist,» kirjeldas Ratas oma päevaplaani. 

Lisaks kohtus Ratas majandusministri asetäitja Sahib Mammadoviga, kellega räägiti investeerimisvõimalustest ja kaubavahetuse suurendamise väljavaadetest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles