Sotsiaalmeediasse tekib aina enam kiusukontosid

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Veebipolitseiniku sõnul ei oska lapsed veel põhjuse-tagajärje seosele mõelda ning tülli minnes võivad kiusamise eesmärgil neile usaldatud fotosid ja videoid kuritarvitada.
Veebipolitseiniku sõnul ei oska lapsed veel põhjuse-tagajärje seosele mõelda ning tülli minnes võivad kiusamise eesmärgil neile usaldatud fotosid ja videoid kuritarvitada. Foto: Tairo Lutter

«Eks proovime uuesti ja vaatame, millega Eesti noored tegelevad. Old acc banned (vana konto pandi kinni – K. K.),» seisab ühe Instagrami konto kirjelduses. Konto ainus eesmärk on mõnitamine – koht, kuhu postitada kooliõpilastest alandavaid fotosid ja videoid.

Tegu on viienda seesuguse kontoga. Eelmised on tänu Eestis tegutsevatele veebipolitseinikele suudetud sulgeda. Küll aga ilmuvad uued kontod vanade asemele nagu seened pärast vihma, ring algab uuesti. Jälgijaid on viimasel kontol pea viis tuhat.

Kaie (nimi muudetud – K. K.) sõnas, et ka tema lapsest laaditi video kiusamiskontole üles. Milline video täpsemalt, Kaie täpsustada ei tahtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles