FOTOD ⟩ Päästeamet tunnustas aumärgiga 139 inimest

Postimees
Copy

Päästeamet tähistas oma 30. sünnipäeva, mille puhul andsid siseminister Kristian Jaani ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu 139 silmapaistvale inimesele üle päästeteenistuse aumärgid. Lisaks anti üle Siseministeeriumi tänukirjad ning Siseministeeriumi Hõbeteenetemärk.

Aumärkidega avaldati tunnustust nii päästeameti töötajatele kui ka koostööpartneritele.

«Suur rõõm on avaldada täna tunnustust kõigile neile, kes on andnud hindamatu panuse ohutu, hooliva ning turvalise Eesti loomisel, kus on kõigil hea elada. Abivajajaid aidates ning keerulisi olukordi lahendades olete näidanud suurt professionaalsust ja pühendumist, et pakkuda kogu elanikkonnale turvatunnet. Riik ja ühiskond tervikuna peavad aga hoidma ka neid, kes teiste inimeste ohutuse eest seisavad, sest see töö mida need mehed ja naised teevad, pole sugugi lihtne,» ütles siseminister Kristian Jaani.

«Oleme teinud ära suure töö ühtse päästevõrgustiku loomisel, kuid nagu näitavad sündmused Ukrainas – päästetöö on palju laiem kui vaid tule kustutamine. Elanikkonnakaitse arendamine on järgnevate aastate kontekstis võtmetähtsusega ning kutseliste ja vabatahtlike päästjate panus on siin ülioluline,» lisas ta.

«Igal kevadel tunnustame neid uskumatult tublisid inimesi, kes annavad endast igapäevaselt kõik ja veel rohkemgi, et Eestimaal oleks ohutum ja turvalisem elada. Päästeamet on viimase 30 aasta jooksul märkimisväärselt muutunud ja saanud juurde palju olulisi ülesandeid. Eranditult kõik aumärgi saajad on oma pühendumise ja tegemistega muutnud meie kõigi elu paremaks ning tulnud vapralt kaasa ja kohanenud päästevõrgustiku uuendustega. Mul on rõõm, et saame silmapaistvalt tublisid missioonitundega kolleege ja partnereid taas esile tõsta ja tunnustada,» sõnas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Kokku tunnustati päästeameti sünnipäeval päästeteenistuse aumärgiga 139 inimest. Üle anti 3 päästeteenistuse kuldristi, 13 päästeteenistuse hõberisti, 98 päästeteenistuse medalit, 8 päästeteenistuse teenetemedalit kuldsete tammelehtedega, 16 päästeteenistuse teenetemedalit hõbedaste tammelehtedega. Postuumselt tunnustati elupäästja III klassi medaliga veebruari alguses hukkunud vabatahtlikku päästjat Madis Millingut. Lisaks anti üle siseministeeriumi tänukirjad ja siseministeeriumi Hõbeteenetemärk.

Päästeteenistuse kuldrist antakse tunnustusena ulatuslike ja keerukate päästetööde juhtimise või silmapaistvate teenete eest päästealal, samuti kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest päästeasutuses.

Päästeteenistuse hõberist antakse tunnustusena keerukate päästetööde juhtimise, samuti silmapaistvate teenete eest päästealal. Päästeteenistuse medal antakse keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest, samuti teenete eest päästealal.

Päästeameti teenetemedal kuldsete tammelehtedega antakse päästeameti teenistujale 15-aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt tubli teenistuse eest Päästeametis.

Päästeameti teenetemedal hõbedaste tammelehtedega antakse Päästeameti teenistujale vähemalt 10-aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt hea teenistuse eest päästeametis.

Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse. Aumärke antakse üle kevaditi ning organiseeritud tuletõrje sünnipäeva ajal septembris. Päästeteenistuse aumärke on antud välja alates 1998. aastast.

Aumärgi saanute nimekirjaga saab tutvuda päästeameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles