SIIL 2022 ⟩ Eesti vägilane naasis EMilt ühe kulla ja kahe pronksiga

Postimees
Copy
Eesti vägilane naasis EMilt ühe kulla ja kahe pronksiga
Eesti vägilane naasis EMilt ühe kulla ja kahe pronksiga Foto: Kaitsevägi

Kapten Tanel Kurisoo toetuse väejuhatusest võitis sangpommispordi Euroopa meistrivõistlustelt ühe kuld- ja kaks pronksmedali.

Kulla võitis kapten Kurisoo sangpommi tõukamises 40-44-aastaste veteranide klassis. «Tõugatakse kahte 24-kilost sangpommi korraga kümne minuti jooksul. Selle aja jooksul 101 korda rinnalt sirgetele kätele,» kirjeldas Kurisoo enda meelisala. Teise koha omanik sai kirja 86 ja kolmas 83 kordust.

Kapten kurisoo sõnul on ta terve elu olnud spordi- ja võistlushimuline ning sangpommispordi juurde jõudis juba üsna varajases eas. Esimest korda nägi ta seda jaanipäeval, kui kohalikud mehed 32-kilogrammist pommi võidu peale pea kohale sikutasid. «Olin vist 16-aastane, kui üks sõber rääkis, et noorkotkaste laagris rebis ka tema 32-kilogrammist sangpommi kümme korda. Kuna mul oli ligipääs sangpommile, siis proovisin ka,» ütles ta.

Ala hakkas kapten Kurisoole üha enam meeldima. «Oli mai lõpp ja vedasin kihla kehalise kasvatuse õpetajaga. Mina väitsin, et rebin järgmisel jaanipäeval juba ise vähemalt 25 korda,» meenutas Kurisoo. Kuna 25 rebimist 32-kilogrammise pommiga oli varasema võitja tulemus, panustas õpetaja, et Kurisoo sellega hakkama ei saa. «Aga läks nii, et rebisin suisa 40 korda,» ütles Kurisoo.

Pronksmedalid tulid rebimises ja kahevõistluses. Kurisoo ütles, et kolme medali võiduga saavutas ta ka oma eesmärgi.

«Uhke tunne on! Kuld on ikka kuld! Euroopa meistritiitel jääb mulle alatiseks alles. Ja need medalid ju kuhugi ei kao, märk on maas,» ütles kapten Kurisoo ja lisas, et ootab maailmameistrivõistlusi, kus tahab ka proovida medalit võita medalit võtta.

Euroopa meistrivõistlused sangpommispordis toimusid 19.-22. mail Tallinnas. 

Võistlused toimusid U-23, täiskasvanute ja veteranide klassides. Eesti koondise koosseisu kuulusid kaitseväest lisaks Kurisoole veel ka kolonel Mati Tikerpuu, kolonelleitnant Erki Soo, major Vladimir Kuznetsov, kapten Margit Vaarma ja vanemmaat Toomas Tammsaar.

Team Kaitseväe liikmed tõid ühiselt võistlustelt kokku 15 medalit, neist 8 kuldmedalit: 3 kuld teenis major Kuznetsov, 2 kulda kolonel Tikerpuu ja ühe kulla teenisid kolonelleitnant Soo, kapten Vaarma ja kapten Kurisoo.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles