SIIL 2022 ⟩ Kolonelleitnant Uku Arold: oleme valmis infolahinguteks kõigis erialastes relvaliikides

Postimees
Copy
Küberväejuhatus võib Siilil saavutatuga rahul olla
Küberväejuhatus võib Siilil saavutatuga rahul olla Foto: Kaitsevägi

Seekordsel Siilil oli üheks kontrollitavaks üksuseks küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskus, mis tõi kokku enam kui 400 reservväelast ja mängis nendega läbi erinevaid kriisistsenaariumeid.

«Esimest korda oli terve strateegilise kommunikatsiooni keskuse struktuur koos,» ütles strateegilise kommunikatsiooni keskust juhtinud kolonelleitnant Uku Arold. «Õppus on läinud hästi. Suutsime kõik tegevused ettenähtud mahus, kiiruse ja kvaliteediga täita. Oleme valmis infolahinguteks kõigis erialastes relvaliikides,» kinnitas kolonelleitnant Arold. Terve küberväejuhatus võib lugeda Siili kordaläinuks.

Siilil osales peaaegu kogu väejuhatus. Väejuhatus püstitas kogu õppuse tarbeks ka juhtstaabi Lõuna-Eestis ja allüksused tegutsesid üle Eesti. Formeerimisega kutsusid reservväelasi oma ridadesse info- ja kommunikatsioonitehnoloogia keskus ning staabi- ja sidepataljon. Staabi- ja sidepataljoni üksustest oli õppusega seotud sidekompanii ja staabikompaniid, millega tagati juhtimistoetus nii KüVJ staabile kui ka õppuste juhtstaabile.

Reservväelaste hinnangul oli õppus hästi planeeritud ning tõhusalt läbi viidud. Kokku toodi Siilile lisaks väejuhatuse isikkoosseisule ligi 550 reservväelast.

Õppuse lõpuks mängiti läbi väejuhatuse juhtimispunkti rünnakustsenaarium, millest tuldi välja võitjana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles