VIDEO Vene saatkonna vastulöök protestidele: kõlarid rõdule ja muusika valjuks (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vene suursaatkond.
Vene suursaatkond. Foto: Kuvatõmmis videost

Iganeljapäevasele piketile Vene saatkonna ees Ukraina sõja vastu lasi Venemaa suursaatkond sel korral anda aga vastulöögi ning asetas saatkonna rõdule kõlarid ja lasi muusikat protestijatele vastu. 

Erakond Isamaa Rahvuslaste Ühenduse juht Tarmo Kruusimäe kirjeldas olukorda: «Neljapäeval toimunud iganeljapäevasel piketil Ukraina sõja vastu, otsustas Venemaa suursaatkond anda vastulöögi meie peaaegu kaheksa aastat kestnud protestile, asudes saatkonna rõdult kõlaritega kõrvulukustavalt nõukogude propagandalaule edastama.»

Ühendus nõuab Venemaa saatkonna korrale kutsumist ja Eesti siseasjadesse sekkumise lõpetamist. Seetõttu ootab ühendus valitsuselt ja välisministrilt otsustavat tegutsemist, et Vene saatkond korrale kutsuda.

«Rahvuslaste ühendus on seisukohal, et Vene saatkonna koosseisu tuleb otsustavalt vähendada – saatkonda võiks jääda vaid suursaadik ja sekretär. Punkt» teatas Kruusimäe. «Arusaadavalt on Vene saatkond frustratsioonis, sest pikette korraldataksegi ühiskonnas esinevate konnasilmade pigistamiseks. Samas peavad saatkonnad arvestama kohalike seadusi ja jääma igas olukorras soliidseks.»

«Meie poolt varakult registreeritud ja politsei poolt loa saanud piketti häirimine, saatkonna rõdult kõlarist, umbes saja detsibellise helitugevusega, venekeelsete Teises Maailmasõjas saavutatud võitu ülistavate laulude paiskamisega avaliku ruumi, on äärmiselt küüniline ja seadusi rikkuv,» lisas Kruusimäe.

«Esiteks on vajalik sellise disko korraldamiseks avaliku ürituse luba, mida ei anta ühel ja samal ajal ühte konkreetsesse kohta. Teiseks on tegemist otsese pingete tõstmisega ühiskonnas ja selgelt teadliku vilistamisega Eesti Vabariigi seaduste ja avaliku korra reeglite suhtes.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles