Gazpromi äri Eesti ankrualadel edeneb ka Pomerantsi abita (1)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Baltic Marine Bunker ASi opereeritav kütuselaev EAST punkerdab Tallinna G ankrualal suuremat tankerit.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
Baltic Marine Bunker ASi opereeritav kütuselaev EAST punkerdab Tallinna G ankrualal suuremat tankerit. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa kütust laevadesse punkerdavad ettevõtted eesotsas Gazprom Neftile kuuluva Baltic Marine Bunker ASiga saavad tõenäoliselt peatselt Eesti ankrualadel veelgi libedamalt naftaäri ajada – keskkonnaminister Erki Savisaar (KE) on mõned nende soovid juba arvesse võtnud, ülejäänud on arutlusel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis.

«Oleme kõikide osapooltega kohtunud ja VV määruse nr 51 hetkel menetluses olevates muudatuses on juba arvesse võetud kahte punkerdajate ettepanekut, mis puudutab laevalt laevale ümberlaadimise definitsiooni ja punkerdamisest etteteatamise aega,» vastas keskkonnaminister Erki Savisaar küsimusele, mis seisus on vastamine punkerdamisettevõtete pöördumisele, milles neid esindas endine keskkonnaminister Marko Pomerants (Isamaa).

Nimelt teatas Pomerants 13. mail asjaosalistele, et punkerdusettevõtted esindavad edaspidi end Vabariigi Valitsuse määruse 51 küsimuses Powerhouse vahenduseta, et «fookus saaks ikka jääda asja sisu olemuse üle arutamisele ja vajalike muudatuste elluviimine toimuks ning ei oleks häiritud asjasse mittepuutuvast «mürast».»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles