ERR: lasteaiad soovitavad lapsed streigi ajal koju jätta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Õpetajate streigis osalevad ka lastaedade õpetajad, kes streigivad valdavalt ühe päeva ja kuigi ühtegi last hommikul ukse taha ei jäeta, soovitavad lasteaiad vanematel streigi ajal lastega siiski koju jääda.

Kui paljud lasteaiad märtsis streigivad, seda Eesti Haridustöötajate liit esmaspäeval öelda ei osanud, ent Tallinna piirkonna juhi Evi Veesaare sõnul on viimasel ajal lisandunud enim just streikida kavatsevaid lasteaedu, vahendab ERR Uudised.

Tallinna Pääsusilma lasteaias streigib järgmisel kolmapäeval 55-st töötajast 37 ning sealne õpetaja Evelyn Neudorf ütles, et tõenäoliselt moodustatakse streigi ajaks ühendatud rühmad, kuhu vanemad saavad oma lapsi tuua.

Seda, mis konkreetses lasteaias streigipäeval toimub ning kas ja kuidas lapsi hoitakse, otsustab iga lasteaed ise.

Eesti Lasteaednike Liidu juhatuse liige Marju Reinvart märkis, et lasteaia tööd saab streigi ajal korraldada mitut moodi – on võimalik, et lapsevanemad leiavad enda hulgast need, kes tulevad lapsi hoidma ning on ka võimalus, et kohaliku omavalitsuse töötajad lähevad lastaeda tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles