Parimad kohad suviseks meeskonnaürituseks! Siit leiad põnevaid ideid

Copy
Foto: Shutterstock

Ilmad lähevad aina soojemaks ja kontoris istumine tüütumaks. Ehk oleks õige aeg teha oma meeskonnaga korralik ajurünnak väljaspool tööd, võtta mõnus ühine koolitus või hoopis pidada maha korralik võistlus, et tugevdada meeskonnatööd ning suurendada sünergiat inimeste vahel? Kogusime kokku kolm eriilmelist meeskonnasündmuse võimalust, mida peaksite sel suvel kindlasti proovima!

Aerusurf – mõnus aktiivne koosviibimisvõimalus igale meeskonnale

Aerusurf ehk inglise keeles stand up paddle surfing (SUP) on Hawaiilt pärit veespordiala, mis on viimastel aastatel ülemaailmselt ja muidugi ka Eestis kiiresti arenenud ning populaarsust kogunud. Tegemist on lihtsa, igale inimesele jõukohase spordialaga, mida võivad harrastada olenemata vanusest kõik, kes armastavad vett, päikest ja värsket õhku.

Aerusurf annab võimaluse nautida rahulikku sõitu järvedel ja jõgedel, surfata lainetes, sõita kiirevoolulistel kärestikel ning miks mitte ka osaleda võistlustel. Tegemist on universaalse spordialaga, mille õppimine on näiteks erinevalt purje- ja lohesurfist ülimalt lihtne – te ei pea ootama tuult ning vajate vaid ühte lauda ning aeru. Kui põhitehnika on selge, on tunne, nagu kõnniksite veepinnal!

Meeskonnaüritusena on see mõnus aktiivne koosviibimisvõimalus ning kindlasti on seltskonnaga koos põnevam ja huvitavam avastada looduse ilu veepealt. Saab teha erinevaid võistlusi kiiruse, oskuse ja taaskaalu peale ning suuremate inimeste arvu puhul ka tiimide teatevõistluse. Samuti näitab ühine surfamine, millised inimesed teid ümbritsevad: kas osatakse üksteise ja loodusega arvestada, kui abivalmis ollakse ning kuidas inimesed hindavad erinevaid tegevusi.

Kindlasti tuleb valida korralik aerulaud, mis sobiks inimese oskuste ja kehakaaluga. Ei tasu võtta esimest ettejuhtuvat soodsa hinnaga lauda, vaid tuleks, uurida millega on stabiilsem, mugavam ja lihtsam sõita. Sellest oleneb ju kogu tegevuse heaol ja mõnu. Ja ei tohi unustada Eesti kliimas ilmastikule vastavat riietust. Supsurfing.ee varustuses on parimaid SUP aerulauad tootjalt Red Paddle, mis on õigustanud ennast nii algajate kui ka ekspertide seas.

Algajatel on soovitav läbida ka koolitus. Supsurfing.ee meeskonnaüritused sisaldavad täismahus SUP aerulaudade koolitust, see tähendab ülevaadet aerulaudadest, nende kasutamisest, tehnikast ning lisaks ohutust. Üritusi korraldatakse üle Eesti, aga paljud sündmused toimuvad Vääna-Jõesuus Surfikas, mis on suvel avatud igapäevaselt keskpäevast kuni päikseloojanguni. Vääna-Jõesuus saab sõita rahulikul jõel, siledal või lainega merel ning kui ilm lubab, siis vaadelda päikseloojangu ajal kõrget Türisalu pankrannikut merelt.

Kõigile Postimehe lugejatele Supsurfing.ee meeskonnakoolitus soodushinnaga! Sooduskood POSTIMEES22 kehtib kuni 2022. aasta suve lõpuni ja annab soodustust 15%.

Seikluskohvik pakub ägedaid ühisüritusi koos kokkamise, maalimise või käsitööga

Tallinna kesklinnas asuv Seikluskohvik on tore koht, kus saab läbida toiduga seonduvaid koolitusi, aga korraldada ka teiste põnevate tegevustega privaatüritusi. Siin saab vabas õhkkonnas teoks teha tööüritusi, koosolekuid ning sünnipäevapidusid täiskasvanutele ja lastele.

Vastavalt osalejate või sünnipäevalapse soovile õpetavad Seikluskohviku koolitajad erinevaid kokkamisalaseid oskuseid nagu pulgakookide, makroonide, suupistete, sefiiri, trühvlite, kringlite, ekleeride või sushi valmistamine. Kõike saab teha koos ning seejärel omatehtud hõrgutisi nautida! Lisaks pakutakse maalimist – see on ülipopulaarne, kuna korraga saab õpet, kuidas erinevaid värve segada, ja lõpuks enda tehtud maaliga koju jalutada! Samuti erinevaid käelisi tegevusi, näiteks mesilasvahast küünalde tegemist, nõelviltimist, taaskasutusega seonduvat käsitööd ning jõulude ajal jõulupärgade ja -figuuride valmistamist. Nende juurde saab tellida näksimist, kringlit või torti ja jooke.

Koolitajad on oma ala professionaalid, kes oskavad anda edasi palju selliseid oskuseid ja retsepte, mida raamatutest ei leia! Koolitustelt saad nippe, kuidas teha asju nii, et kõik õnnestuks. Ja nad oskavad väga hästi õpetada ka lapsi valmistama maitsvaid pulgakooke ja muffineid.

Seikluskohviku koolituskeskusesse mahub pisikesteks kokkusaamisteks korraga 15 inimest. Meeskonnad jäävad alati läbitud koolitustega väga rahule, kuna õpivad selle käigus nii uusi oskuseid kui ka üksteist paremini tundma. Ühistegevused annavad meeskonnatunde, sest üksteise abistame ja koos ühise eesmärgi nimel liikumine liidab inimesi. Nii mõnigi on pärast Seikluskohviku meeskonnakoolitust öelnud, et ei teadnudki, kui toredate inimestega koos töötab! Sellised üritused on olulised, liidavad erinevaid natuure ning toovad kokkuvõttes häid tulemusi ettevõttele.

Vibulahing – üllatav, põnev ja tõhus meeskonnamäng parema koostöö arendamiseks

Vibulahing toimib hästi nii iseseisva üritusena kui ka osana suuremast ettevõtmisest, olgu selleks siis näiteks suvepäevad, sünnipäevad, poissmeesteüritused või pikema seminari vahepala. Tegemist on suurepärase võimalusega meeskonnaürituse läbiviimiseks, sest kuigi inimesed on jagatud võistkondadeks, eeldab mängus vastaste ees edu saavutamine head koostööd, kommunikatsiooni ning ühise rünnakustrateegia leidmist ja elluviimist. Mängust väljalangenud võistkonnaliikmed on aga oluliseks ja toetavaks pooleks.

Enamuse mängijate jaoks on vibulahing täiesti uus kogemus ning seetõttu on huvitav jälgida, kuidas mängude jooksul strateegiad ja koostöö arenevad. Samamoodi positiivsed emotsioonid, millega lõpuks väljakult lahkutakse. Enamasti ei osata ju kohale tulles niisugust üritust oodata! Vibulahing ei ole otseselt seotud vibulaskmise nii-öelda peenema tehnikaga, küll on aga tegemist väga aktiivse ja meeskonnatööd eeldava mänguga. Väljakul on korraga kaks teineteise vastu võistlevat meeskonda. Kokku võib olla võistkondi olenevalt inimeste arvust ka rohkem, ent korraga on neid väljakul kaks.

Mäng toimub umbes 20x40m väljakul, mille saab üles panna sisuliselt igas Eestimaa otsas ja ka kaugemal! Vaja on vaid piisava suurusega pehmet väljakut, nagu muru, niidetud heinamaa, liiv, rand vms. Tallinnas on Vibulahing OÜ-l selleks endal koht olemas. Kindlasti ei ole vibulahing ohtlikum teistest aktiivsust eeldatavatest tegevustest, sest nooled on pehmete otstega ning läbivad turvalisuse huvides ürituse jooksul pidevat kontrolli. Samuti kasutusel randmekaitsed ning kaitsemaskid.

Mängule eelneb loomulikult instruktaaž, mille vältel saavad osavõtjad tutvuda vibude ja varustusega, lasta märki ning kätte saada esmane tunnetus. Peamine eesmärk on pakkuda eelkõige vibulahingu mängu, mille reeglid sarnanevad rahvaste pallile. Ühe mängu kestvuseks koos instruktaažiga on umbes 90 minutit.

Olete oodatud selle suve kõige põnevamale meeskonnamängule!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles