Vene saatkond eilsest vastulöögist: lasime legendaarse Georg Otsa laule (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Venemaa saatkond Tallinnas.
Venemaa saatkond Tallinnas. Foto: Toomas Huik/Postimees

Ukraina sõjavastane meeleavaldus sai eile Venemaa suursaatkonna vastulöögi, kui saatkond asetas rõdule kõlarid ja lasi protestijatele muusikat. Isamaa poliitik nimetas muusikat nõukogude propagandalauludeks, kuid Vene saatkond vastas täna, et tegemist oli Georg Otsa loominguga. 

Erakond Isamaa Rahvuslaste Ühenduse juht Tarmo Kruusimäe kirjeldas eilset olukorda nii: «Neljapäeval toimunud iganeljapäevasel piketil Ukraina sõja vastu otsustas Venemaa suursaatkond anda vastulöögi meie peaaegu kaheksa aastat kestnud protestile, asudes saatkonna rõdult kõlaritega kõrvulukustavalt nõukogude propagandalaule edastama.»

«Ebaadekvaatsetele kohalikele poliitikutele, ajalugu mitteteadvaid ja ka enda riigi kultuuri – siis me selgitame. 26. mail, päeva teises pooles olid lüürilised kompositsioonid legendaarse eestlasest muusiku esituses, Eestimaa rahvauhkus Georg Ots,» kirjutas Vene saatkond. 

«Ei olnud ühtegi laulu, mis oleksid sõjaga seotud, seetõttu hüsteeria, et olid kõrvulukustavad nõukogude propagandalaulud, ei ole õigustatud,» lisas saatkond. 

Vene saatkond rõhutas, et avalikku korda häirisid protestijad, kes oma huligaansusega Tallinna vanalinna rahu rikkusid. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles