Zelenskõi sõnul on olukord Donbassis raske

BNS
Copy
Tuletõrjujad Donbassis asuvas Bakhmutis.
Tuletõrjujad Donbassis asuvas Bakhmutis. Foto: Aris Messinis/Scanpix

Vene okupandid püüavad praegu saavutada neid eesmärke, mida nad lootsid saavutada esimestel päevadel, teatas reedeõhtuses videopöördumises Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

Ukrainlaste uudisteportaali Uniani andmetel märkis Zelenskõi, et olukord Donbassis on raske.

«Ootuspäraselt on olukord väga raske. Okupandid püüavad nüüdseks varsti juba sajanda sõjapäeva ajal saavutada neid eesmärke, mida nad lootsid saavutada esimestel päevadel pärast sissetungi algust 24. veebruari,» rääkis president.

«Seetõttu on nad koondanud maksimaalse suurtükiväe ja maksimaalsed reservid Donbassi. Jätkuvad raketilöögid ja lennukitelt pommitamine. Kaitseme oma maad nii, kuidas praegune kaitseressurss võimaldab. Teeme kõik, et seda tugevdada. Ja tugevdame,» rõhutas Zelenskõi.

Ukraina väejuhatuse andmetel lõid kaitsjad Donbassis ööpäevaga tagasi kaheksa vaenlase rünnakut ja hävitasid hulga sissetungijate tehnikat, mille seas viis tanki.

Moskva toetatud separatistid Ukrainas teatasid reedel Lõmani linna vallutamisest, millel on strateegiline tähtsus, kuna asub peamistesse Kiievi kontrolli all olevatesse Ida-Ukraina linnadesse suunduva maantee ääres.

Isehakanud Donetski võimud kinnitasid Telegrami kanalis, et Lõman on 220 asustatud punkti hulgas, mis on «vabastatud ja täielikult kontrolli alla võetud».

Vene ega Ukraina pool seda teavet kinnitanud ei ole.

Moskva püüab saavutada kallaletungis Ukrainale edu praegu eeskätt Donbassi piirkonnas.

Moskva okupatsioonivõimude esindajad lõunapoolsetes Hersoni ja Zaporižžja piirkondades on väitnud, et mõlemad saavad Venemaa osaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles