INTERVJUU ⟩ Päästeameti peadirektor: me oleme valmistunud rahuajaks, mitte sõjaks (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Aastate jooksul on juurde saadud, ka tänu ELi rahale, uut varustust, kuid päästeameti peadirektor toonitab – asjad kuluvad, eriti päästes.
Aastate jooksul on juurde saadud, ka tänu ELi rahale, uut varustust, kuid päästeameti peadirektor toonitab – asjad kuluvad, eriti päästes. Foto: Teele Toova

30 on kena ümmargune tähtpäev – nii vana on nüüd päästeamet ja sama kaua on päästeametis töötanud ameti peadirektor Kuno Tammearu. Tema on üks neist headest näidetest, kuidas ühes sisejulgeoleku tagamisega seotud ametis on võimalik igal inimesel areneda ja minna muudkui edasi. Kuno Tammearul on sel aastal lõppemas teine ametiaeg. Päästeameti suundadest, ettenägelikkusest, inimeste motiveeritusest ja missioonitundest – sellest me räägimegi.

Olete töötanud päästeametis 30 aastat, neist peaaegu kümme peadirektorina, ja nüüd läheb selles ametis viimane aasta?

Kust te teate seda? Mu ametiaeg saab lihtsalt läbi. Mina ei ütle selle teema kohta mitte midagi rohkemat.

Mida on nende aastate jooksul olnud head ja toredat?

Päästeameti kõige toredam osa on see, et siin on koos inimesed, kes mõtlevad päevad läbi sellele, kuidas kõigil teistel oleks turvaline elada. Kuidas ärikeskkond oleks hea, kuidas seal hoonetes turvalisus tagada. Ma arvan, et see ongi kõige toredam.

Aga tegelikult meie töös väga palju toredat ei olegi. Tegevusvaldkond on juba selline. Aga jah, inimesed on valmis tegutsema, uusi lähenemisi välja mõtlema tulenevalt väliskeskkonna muutustest jne. Kuidas ikkagi saavutada, et inimesed jääksid ellu ka kõige keerulisemates olukordades, kriisides. Ma arvan, et see ongi kõige toredam asi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles