Võrklaev: Reformierakond jääb oma seisukohale kindlaks (6)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Mart Võrklaeva sõnul ei ole Reformierakond oma seisukohta muutnud ning sellisel kujul nad lastetoetuse tõstmise eelnõu ei toeta.
Mart Võrklaeva sõnul ei ole Reformierakond oma seisukohta muutnud ning sellisel kujul nad lastetoetuse tõstmise eelnõu ei toeta. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Mart Võrklaeva kinnitusel pole erakond enne perehüvitiste seaduse muutmise eelnõu tänast esimest lugemist seisukohta muutnud: sellisel kujul ja kiirustades nemad eelnõu ei toeta. 

Võrklaeva sõnul leiab Reformierakond endiselt, et praegusel kujul ei peaks eelnõu enne jaanipäeva vastu võtma. Endiselt püsib ka lootus, et Keskerakond toimetab koos koalitsioonipartneriga, mitte opositsiooniga.

«Oleme seda meelt, et eri toetusi ja kulusid saab arutada koos majandusprognoosiga ja siis juba kõiki muid kulusid arvesse võttes – õpetajate palgad, kõrghariduse rahastamine, politseinike ja päästjate palgad jne,» lausus Võrklaev.

Ta rõhutas, et Reformierakond toetab lastetoetuste tõstmist, kuid seda tuleb teha läbimõeldumalt ning võtta kaalumisaega, sest rahakulule on vaja leida katteallikad.

Küsimusele, kas Keskerakond võib minna senise taktikaga lõpuni ehk kuni valitsus kukub, vastas Võrklaev, et see sõltub nende eesmärgist. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles