Kiireid lahendusi perearstide kriisi jaoks ei ole (2)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Perearstide seltsi juhatuse liige ja professor Ruth Kalda arvates peaks raha motiveerima nimistu võtmist, mitte asendusarstina töötamist.
Perearstide seltsi juhatuse liige ja professor Ruth Kalda arvates peaks raha motiveerima nimistu võtmist, mitte asendusarstina töötamist. Foto: Margus Ansu

Luhtunud perearstikonkursid on saanud tavapäraseks ja aastatega kasvab perearstita jäänud nimistute arv, ent kiireid lahendusi ei luba abivajajatele ametnikud ega ka arstid. Kindel on vaid see, et muutused vajavad lisaraha.

Tõenäoliselt läheb kolmapäeval riigikogus kolmandale lugemisele seaduseelnõu, millega loodetakse leevendada perearstide puudust. Algul tuli sotsiaalministeerium välja plaaniga kohustada haiglaid arstita jäänud patsiente ravima, ent mai alguses sellest mõttest loobuti. Ametnike meelemuutuse põhjustas nii perearstide kui ka haiglajuhtide vastuseis kavandatud uuendusele ja tohtrite lobitöö poliitikute seas.

Perearstid lubasid riigikogu sotsiaalkomisjonis ise haigete muredele lahendused leida. «Tegelikult meil päris uusi mõtteid polegi,» tõdes perearstide seltsi juhatuse liige Ruth Kalda. «Küll on aga erinevaid lahendusi ette valmistatud tükk aega. Need on kas juba saanud või saavad peagi seaduse jõu.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles