Võrklaev: saatsin veel täna hommikul Keskerakonnale palve võtta aega sisuliseks aruteluks

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev
Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juhi Mart Võrklaeva sõnul näitab sotside otsus võtta lastetoetuste eelnõult allkirjad tagasi, et probleemi lahendamine vajab sisulisi arutelusid. 

Võrklaev ütles, et tunnustab sotsiaaldemokraate allkirjade tagasivõtmise otsuse eest. Tema sõnul on sotsid teinud riigikogus mitmeid lastetoetusi reguleerivaid algatusi ja kindlasti soovivad neil teemadel põhjalikumaid arutelusid.

Ta lisas, et paar päeva tagasi saatis ka Lastekaitse Liit kirja, milles juhitakse tähelepanu lastetoetuste tõstmise sisulise arutelu vajadusele. «See kinnitab veel kord, et eelnõu, mis esitati Keskerakonna ja Isamaa poolt kiirkorras, ei ole kantud eesmärgist probleeme lahendada, vaid eelnõu esitamise põhjus on kusagil mujal.»

Võrklaev kinnitas, et Reformierakond on teinud Keskerakonnale korduvalt ettepaneku võtta aeg maha ja arutada probleeme ning küsimusi süvitsi, paraku valmisolekut selleks jätkuvalt ei ole. Tema hinnangul kinnitab see veel kord, et selle teema puhul on ühed, kes otsivad lastega perede muredele lahendusi ja teised, kellel on muud eesmärgid.

Võrklaev lausus, et seda küll eitatakse, aga olukord kipub vägisi minema selles suunas, et üritatakse lõhkuda praegust valitsust. «Kui eesmärk on EKRE valitsusse toomine, siis ma usun, et enamik Eesti inimesi saab aru, et see ei ole tervemõistuslik käitumine.»

Võrklaev lausus, tegi täna hommikul Jaanus Karilaiule saadetud sõnumis Keskerakonnale veel kord ettepaneku võtta aeg maha, et luua koos sotsiaalministeeriumiga korralik eelnõu ning kaasata aruteludesse nii Lastekaitse Liidu kui ka muude huvigruppide esindajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles