Terviseamet lõpetab tervishoiualase hädaolukorra

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Terviseamet. Pilt illustratiivne
Terviseamet. Pilt illustratiivne Foto: Sander Ilvest

Terviseameti peadirektori Birgit Lao otsusega lõpetatakse tervishoiualane hädaolukord. Hädaolukorra oht jääb püsima.

Terviseameti peadirektor Birgit Lao kinnitas otsuse, millega langetatakse tervishoiuteenuse osutajate valmisoleku taset alates 1. juunist.

Tervishoiuteenuse osutajate valmisoleku teise taseme asemel hakkab kehtima esimene tase, mis tähendab valmisoleku taseme muutust eelkõige kiirabile, statsionaarse eriarstiabi ja üldarstiabi osutajatele, kes saavad naasta reservide taastamise ja tavapärasemate tegevuste juurde.

Terviseameti peadirektori sõnul vähendatakse haiglavõrgu haiglates Covid-19 nakkusohtlike patsientide voodikohtade arvu. Covid-19 nakkusohtlike patsientide ravi tagamiseks jääb 134 voodikohta.

Eestis on Covid-19 pandeemiast põhjustatud hädaolukord eelmise aasta 11. augustist, mil haiglaravil viibivaid Covid-19 patsiente oli 63. Esmaspäeva hommikuse seisuga vajab sümptomaatilise Covid-19 tõttu haiglaravi 30 inimest. Kokku on haiglates lõpetatud 17 905 Covid-19 haigusjuhtumit 17 037 inimesega. Riskimaatriksi järgi on Eestis koroonaviiruse leviku riskitase madal. Lõpetatud vaktsineerimiskuuriga inimeste osakaal Eestis on 63,7%.

Terviseameti juhi sõnul lasub edaspidi suurem vastutus inimestel endil. Lao sõnul tuleb viirushaiguse sümptomite tekke korral jääda koju ja vajadusel pöörduda arsti poole.

«Covid-19 pandeemia on kestnud üle kahe aasta. Selle aja jooksul on elanikkond omandanud vajalikud oskused nakkuse ennetamiseks,» rääkis Lao ja lisas, et terviseamet jätkab olukorra jälgimist ja hoiab inimesi epidemioloogiliste muutustega kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles