Sotsiaalkindlustusamet avab Jõhvis infopunkti sõjapõgenikele

BNS
Copy
Infopunktis jagatakse esmast teavet Eestisse jäämise ja siit edasi sõitmise kohta, samuti saavad infopunkti töötajad aidata lühiajaliselt majutada neid sõjapõgenikke, kes vajavad vältimatut abi, sealhulgas Eestist edasi liikuda soovijaid.
Infopunktis jagatakse esmast teavet Eestisse jäämise ja siit edasi sõitmise kohta, samuti saavad infopunkti töötajad aidata lühiajaliselt majutada neid sõjapõgenikke, kes vajavad vältimatut abi, sealhulgas Eestist edasi liikuda soovijaid. Foto: Urmas Luik

Sotsiaalkindlustusamet avab neljapäeval Ida-Virumaal infopunkti sõjapõgenikele, mis asub Jõhvis, Viru 5a.

Narva piiripunktis pakub jätkuvalt sõjapõgenikele abi kontaktisik, kes aitab abivajajaid ka Jõhvi jõudmisel, kus neid on võimalik aidata info, vältimatu sotsiaalabi ning vajadusel ka lühiajalise majutusega.

Sotsiaalkindlustusameti kriisijuht Kert Valdaru selgitas, et infopunktis antakse infot ajutise majutuse, toidu- ja riideabi saamise kohta ning selgitatakse välja inimese soov ja plaanid edasise osas – kas soovitakse Eestist edasi liikuda või siia jääda ja taotleda ajutist kaitset.

Jõhvi infopunkti saab vajadusel lühiajaliselt majutada 20–30 sõjapõgenikku, kes vajavad vältimatut abi, sh neid, kes plaanivad Eestist edasi liikuda.

Lisaks Jõhvile on avatud infopunktid ka Tallinna bussijaamas, Tartus ja Pärnus, kus on võimekus abistada sõjapõgenikke ööpäev läbi.

Peale hädaolukorra lõppu alustasid vastuvõtupunktide asemel tööd sotsiaalkindlustusameti infopunktid, kus jagatakse esmast vajalikku infot Eestisse jäämise ja siit edasi liikumise kohta, samuti saavad infopunkti töötajad aidata vajadusel lühiajaliselt majutada neid sõjapõgenikke, kes vajavad vältimatut abi, sealhulgas Eestist edasiliikuvaid põgenikke.

Ajutist kaitset enam neis infopunktides taotleda ei saa, seda menetleb PPA edasi tavatöö korras oma teenindussaalides. Kui ajutist kaitset saanud või taotlenud põgenik vajab ajutist majutust, suunatakse ta edaspidigi lühiajaliselt sotsiaalkindlustusameti majutuskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles