Jaak Aab: koalitsiooni tervis on kaks-kolm punkti kümnest

Sander Punamäe
, ajakirjanik
Copy
Jaak Aab
Jaak Aab Foto: Elmo Riig

Riigihalduse minister Jaak Aab ütles täna pärast valitsuse pressikonverentsi, et kuigi valitsuse tervis ja töövõime on suurepärane, siis valitsuskoalitsiooni tervist hindab ta kümne palli skaalal kahe-kolme punkti vääriliselt.

Riigihalduse minister Jaak Aab selgitas, miks ta soovitas keskfraktsioonil alushariduse eelnõu vastu hääletada, kuigi tema osalusel see valitsuses konsensuslikult heaks kiideti. 

«Ikka tekib probleeme, aga oleme need siin valitsuses suutnud lahendada,» ütles Jaak Aab. «Aga on teatud poliitilised küsimused, kus Reformierakond ja Keskerakond ei saa ühel arvamusel olla. Ja vahetevahel soovitakse seda maailmavaatelist taotlust rõhutada,» selgitas Keskerakonna valitsusdelegatsiooni juht Aab.

Aab rääkis ka sellest, kuivõrd toimiv on tema hinnangul tänane valitsus ning milline on läbisaamine koalitsioonipartnerite vahel. 

«Siin tuleb eristada kahte asja: valitsuse koosseisu ja valitsuskoalitsiooni. See on kahe erakonna valitsuskoalitsioon. Sellele, mis toimub valitsuse istungil, panen hinde kümme. See, mis toimub koalitsioonis – no ma ei tea, kaks-kolm,» ütles Aab.

Vaata videost, millist lõppmängu soovib Aab viimaste nädalate jooksul lahtirullunud poliittsirkusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles