VIDEO Helmen Kütt: Siret Kotkale tuli SMS ja ta loobus kokkuleppest (4)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy

Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees Helmen Kütt (SDE) ütles Postimehele, et keskerakondlasest komisjoni esimees Siret Kotka käitus hea tava vastaselt. 

«Nüüd me oleme obstruktsioonide olukorras. Nii EKRE kui ka Reformierakond on kasutamas obstruktsiooni, sõltuvalt sellest, kellel seda vaja on,» rääkis Kütt. 

Ta lisas, et sotsiaalkomisjonis oli õhkkond ootuspärane. «Mina sain ära tutvustada oma kolm muudatusettepanekut. Mis on kurb – sotsiaalministeeriumi ametnikud peaksid andma oma arvamuse, aga seda arvamust ei olnud. Me hääletasime paketina ehk hääletati kolm muudatusettepanekut ühena,» rääkis Kütt.

Ta lisas, et õnneks andis Reformierakond oma hääle juurde ning nüüd suures saalis saab neid muudatusettepanekuid eraldi hääletada. «Kui me oleksime saanud ainult ühe hääle, siis see ei oleks saanud suurde saali,» selgitas Kütt. 

«Tõsiselt kurb oli, et kokku lepiti nii, et me hääletame kõik ettepanekud – komisjoni, SDE ja Reformierakonna omad – paketina. Vahepeal aga tuli sotsiaalkomisjoni esimehele (Siret Kotka - toim) SMS ja sotsiaalkomisjoni ettepanekud hääletatakse nüüd esmaspäeval. Komisjon tegeleb oma ettepanekutega esmaspäeval. Oleks olnud korrektne, kui kõik hääletused oleksid toimunud täna või esmaspäeval,» nentis Kütt. 

«Ma mõistan, et kui on selgunud algatajate poolt mingi sisuline viga, mis vajab parandamist, siis on selge. Aga see ei ole hea tava,» lausus Kütt. «Võib-olla mõnda minu ettepanekut oleksid spetsialistid heaks kiitnud. Võib-olla mõnda minu ettepanekut oleks toetatud,» lausus ta. 

Vaata edasi videost, mis toimus sotsiaalkomisjoni istungil. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles