Reedel algab 20. Kodutütarde patrullvõistlus «Ernake»

BNS
Copy
Ernake
Ernake Foto: Kodutütred

Reedel algab Pärnumaal 20. korda Kodutütarde vabariiklik patrullvõistlus «Ernake».

Võistlusest võtavad osa neljaliikmelised esindusvõistkonnad pea igast maakonnast. Võistlejatel tuleb 38 tunni jooksul läbida kõik kontrollpunktid ning neis sooritada etteantud ülesanne.

Pühapäevani toimuval «Ernakesel» astuvad võistlustulle 14 Kodutütarde võistkonda ning külalisvõistkonnad Lätist ja Leedust. Juubeli-ernake toimub tänavu Pärnumaal Tihemetsa ja Uulu vahelisel alal. Võistlusmatka eesmärk on kontrollida võistkondade võimet täita Kodutütarde järgukatsetele põhinevaid etteantud ülesandeid, testida füüsilist vastupidavust, olles rajal 38 järjestikust tundi, ning arendada noorte meeskonnatöö oskusi. «Ernakese» võitja kuulutatakse välja pühapäeval orienteeruvalt kell 14.

«Kodutütarde organisatsiooni üheks peamiseks ülesandeks on kasvatada noortes valmisolekut kaitsta Eesti iseseisvust õpetades neile otsustamis- ja vastutusvõimet, Eestimaa looduse tundmist, oskust märgata kaaslasi ning keerulistes olukordades hakkama saamist,» on Kodutütarde peavanem Ave Proos uhke iga tüdruku üle, kes oma vaimsed ja kehalised võimed «Ernakese» rajal proovile paneb. Ta lisab, et maakondades toimuvate eelvõistluste käigus selgunud rajale pääsejaid ootab ka sellel aastal ees pingutust nõudev nädalavahetus ning samuti on rõõm üle mitme aasta rajal näha välisvõistkondi.

Võistluse trassi kogupikkus on linnulennult 35,4 kilomeetrit ning võistkondadel tuleb jalgsi ja varjatult liikudes täita etteantud ülesandeid. Võimalikud ülesanded kontrollpunktides on meditsiin, takistusrada, luureraporti koostamine, sideülesanne, tule tegemine, tähelepanu- ja üllatusülesanded.

Võistluse korraldajad ja läbiviijad on Kodutütarde Pärnumaa ringkond ja Noorte Kotkaste Pärnumaa malev, koostöös Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonnaga. Kodutütarde põnevaim ja kõige oodatum sündmus toimub tänavu juba 20. korda.

Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline Kaitseliidu noorteorganisatsioon. Organisatsiooni liikmeteks on 7-18-aastased tütarlapsed. Kodutütarde missioon on vabatahtlikkust väärtustades pakkuda noortele parimaid arengu- ja tegutsemisvõimalusi isamaalise kasvatustöö kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles