Reporter.ee: poissi purenud mastifite perenaine vaidlustas karistuse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poissi rünnanud mastifite perenaine: Nii nagu te suhtute koera, suhtub ka koer teisse
Poissi rünnanud mastifite perenaine: Nii nagu te suhtute koera, suhtub ka koer teisse Foto: Reporter.ee

Sügisel 11-aastast Rasmust Harjumaal Lagedil hammustanud mastifite lugu jõudis kohtusse.

Koerte omanik Urve Arik vaidlustas talle politsei määratud ligi kümne tuhande kroonise trahvi, vahendas Reporter.ee videolõik.

Ariku sõnul oli tegemist õnnetusjuhtumiga - koerad olevat olnud rihmas, kuid külje pealt sõitis Rasmus neile jalgrattaga sisse.

«Kui õnnetusjuhtumil on kaks osapoolt, siis miks üks osapool on rohkem süüdi kui teine?» küsis koerte omanik. «Mina ei läinud Rasmust tahtlikult otsima ja ründama.»

Kannatanud poisi ema Ulvi Maipuu on aga veendunud, et Eesti on liiga loomakeskne ja inimesest ei hooli mitte keegi.

«Minule on mulje jäänud, et see on puhtalt loomakaitseühiskond,» rääkis Maipuu. «Kui lapsele on paljude koerte poolt tekitatud 17 õmblust ja seda saab käsitleda ainult väärteomenetlusena ja samas määrati peremehele kriminaalkaristus, kui tahtis koera tappa, siis minu arust on asjad väga paigast ära meie vabariigis.»

Urve Arik on nördinud, et see lugu ajakirjanduses nii suureks puhuti. Tema sõnul mõnitatakse teda nüüd Lagedil ja ta ei julge enam väljaski käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles