Intervjuu ⟩ Kaja Kallas: Jaak Aabi ebalev vastus oli viimane piisk (2)

Sander Punamäe
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallast üllatasid riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnad ühisel pressikonverentsil.
Peaminister Kaja Kallast üllatasid riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnad ühisel pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallas ütles pärast eile õhtupoolikul antud pressikonverentsi, et tema eesmärk on sotsiaaldemokraatide ja Isamaaga kiiresti kokkuleppele jõuda, kuid Isamaa palus mõtlemisaega.

Ütlesite, et viimane piisk karikasse oli koalitsioonipartneri otsus tõmmata kolmapäeva õhtul vesi peale alushariduse eelnõule, millega nad ise valitsuse laua taga nõus olid. Samas, veel eilsel pressikonverentsil avaldasite lootust, et kõik läheb siiski hästi. Mis oli siis tegelikult viimane piisk karikasse?

Seal oli kaks piiska. Üks oli teie esitatud küsimus, kui küsisite (neljapäeval pressikonverentsil – S. P) minu kõrval istuva ministri Jaak Aabi käest, kas vastab tõele, et tema on aktiivselt tegelenud fraktsioonis alusharidusvastase tegevusega. Et eestikeelset haridust ei tuleks ja Keskerakond hääletaks selle tagasilükkamise poolt. Ilmselt oli ka videost näha, et olin väga üllatunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles